1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türk / Kürt Ulusu ve İbrahim Milleti
Türk / Kürt Ulusu ve İbrahim Milleti

Türk / Kürt Ulusu ve İbrahim Milleti

Türk ve Kürt ulus kimliği neyi temsil ediyor, millet-i İbrahim kimliği ve özlemi neyi ifade ediyor? Ayrışma veya bütünleşme, çatışma veya sulh esas itibariyle buradan neşet ediyor.

07 Mayıs 2015 Perşembe 04:51A+A-

Kenan Alpay / Haksöz Haber

Zaman zaman unutulsa, ifade etmenin önünde engeller konulsa, bazen muğlak bazen berrak bir biçimde ifade edileni esasen her daim ve de yüksek sesle ifade etmek icap ediyor. Biz hangi milletteniz? Milletimizin aslı-esası, kaynağı ve önderi kimdir? Resmi ideoloji ve devlet sınıflarının sapkın bir gurur ve nefret duygularıyla inşa etmek istediği Türk ulus kimliğini bir dönem millet olarak tanımlayarak oluşturduğu geniş ve tehlikeli bataklığı nasıl kurutacağız?

Türk milleti, Kürt milleti, Arap veya Fars milleti terkibi mana itibariyle kökten yanlış pratik itibariyle de etnik ayrımcılık ve düşmanlıktan başka bir sonuç üretmedi. Osmanlı devletinin tarih sahnesinden çekilmesiyle birlikte Anadolu coğrafyasında kurulan yeni devlet çok kısa bir zaman zarfında kuruluş niyet ve ilkelerinden saptırılmış, kurucu kadrolarının önemli bir kısmı tasfiye edilmiştir.

Yazının Devamı >>>