1. HABERLER

  2. HABER

  3. Turgut Özal'ın Ölüm Nedeni Kesinleşti!
Turgut Özalın Ölüm Nedeni Kesinleşti!

Turgut Özal'ın Ölüm Nedeni Kesinleşti!

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Turgut Özal'ın 19 yıl gecikmeli otopsisinde yaşananları köşesine taşıdı.

09 Kasım 2012 Cuma 17:20A+A-

 

Geçen hafta Bugün Gazetesi'nin Adli Tıp'ta Turgut Özal'ın cesedi üzerinde yapılan incelemede "zehir" bulunduğunu yazmasının ardından bugün de Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı bu incelemenin detaylarında neler yaşandığını köşesine taşıdı.

Adli Tıp Kurumu'nun alınan örnekler üzerinde yaptığı incelemelerde daha ilk etapta 'çok kuvvetli' bir zehrin varlığını tespit ettiğini iddia eden Altaylı, bu bilginin devletin üst düzey yetkilileriyle de paylaşıldığını da açıkladı.

En küçük bir detayın bile atlanmaması konusunda verilen talimat üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda inceleme yapmak için 4 ayrı ekip kurulduğu bilgisini paylaşan Altaylı, bu 4 ekibin yaptığı çalışmaların tamamından aynı sonucu çıktığını ifade etti.

Altaylı'nın kaleminde Turgut Özal'ın 19 yıl gecikmeli otopsisinde yaşananlar:

Turgut Özal nasıl zehirlendi?

Benden dinleyin derken, devletin en üst düzeyine ulaştırılan ve oradan da bana akseden bilgileri paylaşmak istiyorum. Turgut Özal'ın mezardan çıkarılan cesedinin çok az bozulmuş olması ve dokuların büyük bölümünün tamamen sağlam kalması nedeniyle, yapılan "zehirlenme" taramaları çok başarılı olmuş. Bulgulara çok rahat ulaşılmış ve çok kesin bulgular elde edilmiş. Adli Tıp Kurumu, cesette ve alınan parçalarda yapılan incelemelerde daha ilk etapta "çok kuvvetli" bir zehrin varlığını tespit etmiş. "Zehirlenme" çok kesin olarak ortaya çıkınca Adli Tıp Kurumu'nda ciddi bir panik ortaya çıkmış. İlk bulguları devletin en üst düzeyiyle paylaşmışlar.

Gelen yanıt, "En küçük detaya kadar inceleyin ve şüpheye yer bırakmayacak bir kesinlik ortaya koyun" olmuş. Bulgular çok kesin olmasına rağmen yine de en küçük detayı atlamamak için İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda 4 ayrı ekip oluşturulmuş. Bu 4 farklı ekip, otopside elde edilen aynı parçalar üzerinde birbirinden bağımsız olarak çalışmaya başlamış. Bu ekiplerin çalışmalarının hepsi aynı sonucu vermiş: "Kesinlikle zehirlenmiş."

Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı'nın zehirlendiği konusunda hiç kuşku yok gibi. Şu anda araştırılan konu, bu zehirlenmenin "bir seferde yüksek bir doz" marifetiyle mi, yoksa "zaman içinde küçük dozlarla" mı meydana geldiği.

Bunun belirlenmesi önem taşıyor; çünkü bir sonraki aşamada kimin tarafından ve ne zaman, ne şekilde zehirlendiği araştırılacak. Bunun sağlıklı bir şekilde araştırılabilmesi için zehirlenme sürecinin de net bir şekilde ortaya konulması gerekiyor.

Star Gazetesi yazarı Yiğit Bulut da bugün köşesinde Turgut Özal'a ölmeden önce giden çarpıcı bir mesajı köşesine taşıdı. Bulut'un yayınladığı çarpıcı mesaj da şöyle:

"Özal 'öldürüleceğini' biliyordu

Ankara'da yağmurlu bir günde çok ilginç bir olay yaşanıyor. Kendisine emanet edilen mesajı Özal'a götüren bir bakan, rahmetli Özal'ın karşısına geçiyor ve aynen şunu söylüyor; "X'in size mesajıdır, sizi mutlaka indirecekler, indiremezlerse öldürecekler, kesin karar verdiler"...

Sevgili dostlar, mesajı gönderen aramızdan ayrıldı. Şahsı adına yapmamıştı bu hareketi. Satuk Buğra Han'dan bugüne kadar devam eden bir "nefesin" parçasıydı ve "Türk-İslam" dinamiklerini korumak adına görevli olan biriydi. Yeri dolmadı, dolamaz ama sistem yoluna devam ediyor. Mesajı götüren kişi hala hayatta, olayı anlatmayı kabul ederse kamuoyu ile buluşmasını sağlayacağım..." ( Haber 7 )

HABERE YORUM KAT