1. HABERLER

  2. HABER

  3. Turgut Özal Dosyası Kapandı
Turgut Özal Dosyası Kapandı

Turgut Özal Dosyası Kapandı

Özal'a suikast davasında yargılanan emekli Levent Ersöz beraat etti. Savcı Şafak, “Özal'ın bizi affetmesini dilemekten başka söylenecek söz kalmadı” dedi.

27 Kasım 2014 Perşembe 07:41A+A-

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın suikast sonucu öldüğü iddiaları kapsamında emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yargılandığı dava, karara bağlandı. Özal'ın vefatından 21 yıl sonra, zamanaşımına bir gün kala açılan davada Ersöz için ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyordu. Ankara 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Cumhuriyet Savcısı İsmail Şafak'ın esas hakkındaki görüşü damga vurdu. Özal'ın hastalanması ve vefatı sırasında, yeterli doktor ve ambulans bulundurulmaması, klasik otopsi yapılmaması, vücut sıvılarının ve doku örneklerinin alınmaması gibi 'ihmaller zinciri ' bulunduğunu ifade eden Şafak, “Merhum Cumhurbaşkanı'na Allah'tan rahmet, bir yargı mensubu olarak da yargı adına bizi affetmesini dilemekten başka söylenecek söz kalmamıştır” dedi.

Şafak, ölümün zehirlenme sonucu meydana gelip gelmediğinin belirlenemediğini, dosyada inandırıcı ve kesin delil bulunmadığını belirtti. Mahkeme, savcının talebine uyarak, Ersöz'ün “suç sabit olmadığı” gerekçesiyle beraatına karar verdi.

Ebru Karatosun / Türkiye

HABERE YORUM KAT