1. HABERLER

  2. HABER

  3. Turgut Özal Dört Ayrı Maddeyle Zehirlenmiş
Turgut Özal Dört Ayrı Maddeyle Zehirlenmiş

Turgut Özal Dört Ayrı Maddeyle Zehirlenmiş

Ölümünün şüpheli bulunması nedeniyle mezarı açılan Turgut Özal’a yapılan otopside 4 farklı zehire rastlandığı iddia edildi. Vücudu yorup öldürücü darbeyi DDT’yle vurmuşlar.

25 Kasım 2012 Pazar 12:52A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla mezarı açılan ve naaşından örnek alınan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölüm nedenine ilişkin raporun hazırlanmasında son aşamaya gelindi.

Zaman gazetesinin haberine göre, Adli Tıp Kurumu incelemeler sırasında 4 farklı zehirli madde tesbit etti. Çok zehirli olarak nitelendirilen ve 1980’de kullanımı yasaklanan böcek öldürücü DDT, ilk sırada yer aldı. Özal’da tesbit edilen oranın, normal sınırın 10 kat üzerinde olduğu iddia edildi.

Gıdalara karıştırılarak verildi

Haberde yer alan iddiaya göre, ani ölümlere neden olan DDT, Özal’a sıvı ya da katı gıdalara karıştırılarak verildi. Zehirlerin ikinci sırasında seramik, pil, akü sanayinde kullanılan ve kanserojen özelliğe sahip olan Kadmiyum var. Vücutta yıkıma neden olan Kadmiyum zehirlenmesinin belirtisi aşırı yorgunluk. Bunların dışında naaşta Amerikyum ve Polonyum adlı iki ayrı radyoaktif madde de bulundu. Bu iki madde uzun süre maruz kalındığında vücutta kalıcı yıpranmalara neden oluyor. İddiaya göre Özal’ın vücudunu radyoaktif maddelerle yorarak öldürücü darbeyi DDT’yle vurmuşlar.

Adli Tıp suskun kaldı

Bugün gazetesinin 2 kasım tarihli, Özal’ın naaşından alınan örneklerde etkili bir zehir olan “striknin kreatin” maddesine yüksek miktarda rastlandığı yönündeki haberini yalanlayan Adli Tıp Kurumu, Zaman ’ın dünkü haberiyle ilgili açıklama yapmadı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise Özal’ın zehirlendiği iddialarına ilişkin şunları söyledi: “Şu anda otopsi sonucundan elde edilen veriler, 1. İhtisas Kurulu’nun değerlendirmesine tabi tutuluyor. Bu kurulda Adli Tıp uzmanları, üniversitelerden gelen, konunun uzmanı hocaların oluşturduğu bir çalışma grubu titiz bir mesai harcıyorlar. Önemli bir konudur. Ama 1. İhtisas Kurulu raporunu yazıp, bunu tescil etmedikçe Adalet Bakanı sıfatıyla benim bu konuda doyurucu bir şey söyleme şansım yok.’’Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da konuyla ilgili olarak Adli Tıp Kurumu’nun ulaştığı verileri, bilgileri ve elde ettiği sonuçları Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal ettireceğini belirterek, kesin olmayan bir husus üzerinde değerlendirme yapmanın doğru olmayacağını söyledi.

“Doğru olduğu kanaatindeyim”

Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, konuyla ilgili NTV ’ye yaptığı değerlendirmede, “Ben baştan beri bunun böyle olduğunu biliyordum. 14 senedir bunun kavgasını veriyordum” dedi. Artık sona gelindiğini belirten Özal, “Zehirlenmenin doğru olduğu kanaatindeyim. Mücadelemizin sonuna geldiğimizi düşünüyorum. 1988 yılındaki suikastın araştırılması lazım. Bu rapor açıklandıktan sonra savcıların suikastı incelemesi gerekiyor” diye konuştu. (Taraf) 

HABERE YORUM KAT