1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. “Türbanlılar Var, Kişi Kalitesi İyice Düştü”
“Türbanlılar Var, Kişi Kalitesi İyice Düştü”

“Türbanlılar Var, Kişi Kalitesi İyice Düştü”

Bodrum Tankay Yapı Kooperatifi Sitesi’ndeki uygulamalar kışladan farksız.

04 Ağustos 2012 Cumartesi 02:26A+A-

Emekli askerler tarafından kurulan ancak şu an birçok sivil vatandaşın da yaşadığı Bodrum Tankay Yapı Kooperatifi Sitesi’ndeki uygulamalar kışladan farksız. Askerlerden oluşan site yönetim kurulu konutlara gönderdiği yazıda, ev sahiplerinin evlerini başörtülülere kiraya vermemesi istendi.

Haber: Şükrü Macun

Bodrum’da askerler tarafından kurulan ancak daha sonraki yıllarda birçok sivil vatandaşın da yaşamaya başladığı bin konutluk Tankay Yapı Kooperatifi Sitesi’nde dini bütün ailelere karşı küstahça bir mahalle baskısı uygulandığı ortaya çıktı. Site yönetim kurulu konutlara gönderdiği bildiride, ev sahiplerinin evlerini kiraya vermeden önce yönetime bilgi vermesini ve evlerini başörtülülere kiraya vermemesini istedi.

“Sitede Türbanlılar Var, Kişi Kalitesi İyice Düştü”

Gönderilen yazıda başörtülülerin sitenin kalitesini düşürdüğü, başörtülü site sakinlerinin çevreye uyum sağlamadığı iddia edildi. Yazıda aynen şu ifadeler kullanılıyor: “Evinizi kime kiraya verdiğinizi mutlaka görünüz. Hiçbir vatandaşımızı hor görmüyoruz ama kişi kalitesi iyice düşmüş durumdadır. Türbanlı, çarşaflı, çevreye uyum sağlayamayan kiracılar mevcuttur.”

“Bu Gidişle Yalıkent’e Dönüşeceğiz”

Site sakinlerine gönderilen yazıda, başörtülü ve çevreye uyum sağlamayan kişilerin sitede çok ucuza oturduğu, bu kişileri gören alıcıların evleri satın almaktan vazgeçtikleri öne sürülüyor. Bildiride şu ifadelere yer veriliyor: “Bu gidişle Yalıkent’e dönüşmek üzereyiz. Bu insanları gören alıcılar evleri almamaktadır.” Bildiride söz konusu ailelerin kalabalık olması da ele alınarak, “Bu kişilerin tek ailesi minibüsün yarısını doldurmakta, gerçek üyeye yer bırakmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Site Sakinleri: Mahalle Baskısı Var

Akit’e konuşan sitedeki sivil vatandaşlar söz konusu bildiriyi doğrulayarak, sitede dindarlara karşı büyük bir mahalle baskısı yapıldığını söylediler. İftar vakitlerinde sitenin gazinosunda yüksek sesle müzik çalındığını kaydeden site sakinleri, “Müslümanlara karşı büyük bir baskı var. Dindarlara ikinci sınıf insan muamelesi yapılıyor” diye konuştu.

Site Yönetimi Bildiriyi Hatırlamıyor!

Bildiride imzası bulunan sitenin yönetim kurulu üyesi Yusuf Timur ise söz konusu yazıyla ilgili olarak “hatırlamıyorum” diyerek kendini savundu. Sitede dindarlara karşı bir mahalle baskısının söz konusu olmadığını ileri süren Timur, bildiriyi hatırlatmamız üzerine, “Böyle bir yazı daha önce gerekli görülmüş olabilir. Ben hatırlamıyorum. Eğer böyle bir karar alındıysa bu site yönetiminin bir kararıdır. Şahsi bir karar olamaz” diye konuştu.

Yeni Akit 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum