1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus'taki İşsizlik Protestoları Devam Ediyor
Tunus'taki İşsizlik Protestoları Devam Ediyor

Tunus'taki İşsizlik Protestoları Devam Ediyor

Tunus İçişleri Bakanlığı'nın dün ülke genelinde ilan ettiği “sokağa çıkma yasağı”na rağmen başkentte gösteriler düzenlendi.

23 Ocak 2016 Cumartesi 10:59A+A-

Başkent Tunus'un merkeze yakın Tedamun, Kerem mahallelerinin yakını, Burc es-Sidriyye gibi çevre semtlerinde gece “sokağa çıkma yasağı”na rağmen çeşitli protestolar gerçekleştirildi.

Başkentin en büyük fakir semtlerinden biri kabul edilen Tedamun Mahallesi ve Vadi el-Leyl bölgelerinde göstericiler “sokağa çıkma yasağı”nın başladığı dün saat 20.00'den sonra araba lastikleri yaktı, bazı yollara barikatlar kurdu. “Güvenlik” güçleri askerî helikopterlerin desteğiyle göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

“Bazı Göstericiler Gözaltına Alındı”

Yerel kaynaklar, polise taş atarak karşılık veren göstericilerden bazılarının gözaltına alındığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve lüks villaların olduğu Kartaca semti yakınlarındaki Kerem Mahallesi'nde de araç lastiklerinin yakıldığı ve yollara barikatlar kurularak bazı güzergâhların kapatıldığı bildirildi.

Gerginlik yaşanan bölgelerin yanında kentteki önemli merkezlerde yoğun “güvenlik” önlemlerinin alındığı görgü tanıkları tarafından ifade edilirken, askerî helikopterlerin kentin belli merkezleri üzerinde kontrol uçuşları yaptığı gözlendi.

Koalisyon Ortakları Çözüm Önerilerini Sunacak

Hükûmete yakın çevrelerden alınan bilgiye göre, 4 partiden oluşan koalisyon ortakları bugün Nida Tunus Parti Merkezi'nde bir araya gelecek ve yaşanan gelişmelerin çözümüne yönelik önerileri hazırlayıp Başbakan Habib es-Sıyd'a sunacak.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT