1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus'ta Silahlı Saldırı: Çok Sayıda Ölü Var!
Tunus'ta Silahlı Saldırı: Çok Sayıda Ölü Var!

Tunus'ta Silahlı Saldırı: Çok Sayıda Ölü Var!

Tunus'un Libya yakınlarındaki Ben Guerdan kasabasındaki askeri hedeflere silahlı saldırı düzenlendi. 21'i saldırgan, en az 30 kişinin öldüğü saldırıyı üstlenen olmadı. Görgü tanıkları saldırganların IŞİD üyesi olduğunu söyledi.

07 Mart 2016 Pazartesi 16:14A+A-

Tunus’un Libya sınırındaki Ben Guerdan kasabasına silahlı saldırı düzenlendi. Tunus İçişleri Bakanlığı, aralarında sivillerin de olduğu en az 30 kişinin olayda öldüğünü söyledi.

Reuters’ın haberine göre, sınır yakınlarındaki kasabada polis ve askerle çatışan militanlar, görgü tanıklarının ifadelerine göre IŞİD üyesi olduklarını söyleyerek Kalaşnikof marka silahlarla saldırdı.

Hastane kaynakları en az 7 sivil, bir asker ve bir de gümrük memurunun öldürüldüğünü söyledi. Ölenler arasında 12 yaşında bir çocuk ve iki de güvenlik görevlisi var.

Sokağa çıkma yasağı

AFP’ye bilgi veren Savunma Bakanlığı Sözcüsü, en az 21 militan öldürüldüğünü, altısının da yaralı ele geçirildiğini anlattı.

Olayın ardından bölgeye asker takviyesi yapıldı ve gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kasabanın tüm giriş çıkışlarını kapatan güvenlik güçleri ayrıca Libya’ya açılan Ras Jedir sınır kapısını da kapadı. Ayrıca olay yeri yakınlarındaki Djerba tatil köyünün de giriş ve çıkışları kapatıldı.

Bu hafta ikinci

Saldırganların Libya’dan sınırı geçerek mi geldikleri henüz bilinmiyor. Bu, aynı hafta içerisinde sınırda gerçekleşen ikinci çatışma oldu. Çarşamba günü de askerler yine Ben Guerdan’ın dışında 5 militan öldürmüş, olayda bir sivil ve bir komutan yaralanmıştı.

Tunus’ta Bardo Müzesi’ne ve Sousse Plajı’na düzenlenen silahlı saldırılarda çok sayıda yabancı turist öldürülmüştü.

Kaynak: Reuters, AFP

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum