1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus’ta Seçim Protestosu
Tunus’ta Seçim Protestosu

Tunus’ta Seçim Protestosu

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini laiklik yanlısı Nida Partisi’nin adayı Sibsi kazanırken, sonuçları protesto eden göstericilerle polis arasında Hamma kentinde çıkan çatışmalar sürüyor.

22 Aralık 2014 Pazartesi 16:29A+A-

Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda, seçim kurulu tarafından açıklanan ön sonuçlara göre Nida Tunus (Tunus'un Çağrısı) Partisi lideri 88 yaşındaki Baci Kaid Sibsi kazandı.

Buna göre sayılan oyların yüzde 55,68'ini Sibsi, yüzde 44,32'sini ise solcu rakibi ve 69 yaşındaki geçiş dönemi Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki aldı.

Seçime katılım oranı ise yüzde 60.11 olarak açıklandı.

Protesto ve çatışma

Sibsi'nin sandıklar kapandıktan hemen sonra zaferini ilan etmesi üzerine ülkenin doğusunda yer alan Hamma kentinde göstericiler sokaklara çıkarak protesto gösterilerine başladı.

Polis kentteki gösterilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Hile ve usulsüzlük iddiaları seçim öncesinde solcu aday ve mevcut Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki tarafından sıkça gündeme getirilmişti.

Sandıkların kapanmasından kısa süre sonra Sibsi'nin kampanya sorumlusu Muhsin Merzuk'un zafer ilan etmesi üzerine parti genel merkezinde kutlama yapılırken, Merzuki "Zafer bizim olmasına rağmen resmi sonuçlar açıklanmadan herhangi bir yorumda bulunmayacağım" ifadesini kullandı.

Aljazeera

HABERE YORUM KAT