1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus'ta Olağanüstü Hal 1 Ay Daha Uzatıldı
Tunus'ta Olağanüstü Hal 1 Ay Daha Uzatıldı

Tunus'ta Olağanüstü Hal 1 Ay Daha Uzatıldı

Tunus'ta olağanüstü halin 1 ay daha uzatıldığı bildirildi.

20 Temmuz 2016 Çarşamba 09:04A+A-

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, başbakan ve meclis başkanı ile yürütülen istişareler sonucunda olağanüstü halin 21 Temmuz'dan itibaren 1 ay daha uzatılmasına karar verildiği ifade edildi.

Açıklamada olağanüstü halin uzatılma gerekçesi hakkında bilgi verilmezken, Libya'daki karışıklığın devam etmesi ve sınıra yakın bölgelerde zaman zaman meydana gelen çatışmaların yanı sıra genel güvenlik durumunun bu kararın alınmasında etkili olduğu yorumları yapıldı.

Tunus'un Libya sınırında bulunan Bingirdan ilçesindeki Ulusal Muhafızlar ve askeri kışlanın yer aldığı iki bölgeye 7 Mart'ta saldırı düzenlenmişti. 12 asker ve 7 sivilin hayatını kaybettiği saldırının ardından çıkan çatışmalar ve güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonda 49 saldırgan öldürülmüştü.

Başkent Tunus'un Muhammed Hamis Caddesi'nde 24 Kasım 2015'te Cumhurbaşkanlığı muhafız alayına yönelik düzenlenen bombalı saldırı sonrası ülkede ilan edilen 1 aylık olağanüstü hal, 22 Aralık'ta 2 ay, 21 Şubat'ta 1 ay, 23 Mart'tan itibaren 3 ay ve 21 Haziran'dan itibaren 1 ay daha uzatılmıştı. Ülkede geçen yıl 26 Haziran'da Susa kentinde turistlere yönelik düzenlenen saldırıların ardından da 4 aylık olağanüstü hal ilan edilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT