1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus'ta İkinci Tur 21 Aralık'ta
Tunus'ta İkinci Tur 21 Aralık'ta

Tunus'ta İkinci Tur 21 Aralık'ta

Tunus’ta Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Marzuki ile genel seçimlerde birinci olan Nida Tunus Partisi’nin lideri Sibsi’nin yarışacağı cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun 21 Aralık’ta yapılacağını açıkladı.

08 Aralık 2014 Pazartesi 18:10A+A-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Şefik Sarsar, yaptığı basın açıklamasında ülke dışındaki Tunusluların oylarını 19, 20 ve 21 Aralık’ta kullanacaklarını belirtti.

YSK, seçimin ikinci turu için propaganda döneminin Salı günü başlayıp 19 Aralık’a kadar süreceğini ifade etti.

Tunus İdare Mahkemesi, Munsif Marzuki’nin seçimin ilk tur sonuçlarına ilişkin yaptığı 8 itiraz başvurusunu reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçiminde, Nida Tunus Partisi lideri El-Baci Kaid Sibsi'nin yüzde 39,4 oy aldığını, şu andaki Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif Marzuki'nin ise yüzde 33,4'le onu takip ettiğini açıkladı.

YSK, Aralık ayında gerçekleşecek ikinci tur seçiminde yarışacak Sibsi'nin, ilk turda, 1 milyon 289 bin, Marzuki'nin ise 1 milyon 92 bin oy aldığını belirtti.

Seçimlerde ikinci sırada yer alan Nahda, önümüzdeki günlerde ikinci turda nasıl bir tutum takınacağını açıklayacak. Nahda Hareketi, Pazar günü yaptığı açıklamada hareketin kurullarının herhangi bir adaya destek verilip verilmeyeceğini görüşmeye devam edeceğini bildirdi.

YSK'ya göre, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda 3 milyon 267 bin 569 Tunuslu oy kullandı.

Bağımsız Yüksek Seçim Kurulu, seçime katılımın ülke içinde yüzde 53,73, yurt dışında yüzde 27 olduğunu duyurmuştu.

5 milyondan fazla kayıtlı seçmenin bulunduğu Tunus'ta, cumhurbaşkanlığı için 27 adayın yarışacağı belirtilmişti. Daha sonra 5 adayın çekildiği açıklanmış, ancak bu kişilerin oy pusulalarında isimleri kaldırılmamıştı.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT