1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus'ta Halep'e Destek Gösterisi
Tunus'ta Halep'e Destek Gösterisi

Tunus'ta Halep'e Destek Gösterisi

Tunuslu çok sayıda aktivist, Esed rejimi ve Rus güçlerinin Suriye'nin Halep kentinde günlerdir yoğun şekilde devam eden hava saldırılarını protesto etmek amacıyla gösteri düzenledi.

01 Mayıs 2016 Pazar 03:48A+A-

Başkent Tunus'taki Belediye Tiyatrosu önünde toplanan bir grup, Halep halkına yönelik bombardımanları kınadı ve uluslararası kuruluşlara sessiz kalmama çağrısı yaptı. Gösteriye katılanlar, yıkılan binalar altındaki Haleplilerin fotoğraflarını taşıdı.   

AA muhabirine konuşan Uluslararası İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rim Hamdi, "Suriye halkına, kalbimizle ve tüm desteğimizle onların yanında olduğumuzu söylüyoruz. İnsanları yaşama haklarından mahrum etme seviyesine gelen hak ihlallerini kınıyoruz." dedi.

Diktatörlerin silahıyla toplu kıyıma uğrayan Suriye halkına destek mesajı vermek için gösteri düzenlediklerini belirten Hamdi, "Suriye halkı, soykırıma, ambargo ve açlığa maruz bırakılırken uluslararası kuruluşlar nerede?" diye sordu.

"Fida" Filistin'e Destek Derneği üyesi Safa ed-Dureydi ise Halep'te bombalanan halkın silahsız masum insanlar olduğuna dikkati çekerek, Suriye halkının katledilmesine karşı çıkmak için toplandıklarını ifade etti. 

Halep'te 10 günden bu yana muhaliflerin kontrolündeki bölgelere havadan saldıran Rusya ve rejim güçleri, sağlık merkezleri, cami ve pazar yerlerini hedef alıyor.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT