1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Tunuslu Kadından İğrenç İftiraya Cevap
Tunuslu Kadından İğrenç İftiraya Cevap

Tunuslu Kadından İğrenç İftiraya Cevap

Seks cihadı suçlamalarına Tunuslu Leyla’dan yalanlama geldi: ”Seks cihadı; kocalarımızı karalamak için uydurulan bir yalan!”

02 Ekim 2013 Çarşamba 18:07A+A-

İğrenç “Seks cihadı” iftirasına Tunuslu Leyla’dan yalanlama geldi.

Leyla, Suriyeli muhaliflere destek vermek üzere iki yıl önce Suriye’ye giden ve orada hamile kalan genç bir kadın. ‘Seks cihadı’ suçlamalarının hedefindeki Tunuslu kadınlardan biri olan Leyla, iddialara “Kocalarımızı karalamak için uydurulan bir yalan” diyerek karşı çıkıyor.

Leyla 23 yaşında ve şimdilerde ilk çocuğuna hamile bir kadın. Bu genç kadın, “Kırsal bir bölgeden geliyorum. Mütevazı ve inançlı bir kadınım. Kocamla evlenene kadar hiçbir erkeğin elini bile tutmadım. Bu yüzden bu seks cihadı hikayeleri karşısında şok oluyorum” diye anlatıyor.

ANNE-BABASI TELEVİZYONA ÇIKMIŞTI

Leyla, Suriye’ye seks cihadı için gitmekle itham edilen yüzlerce kadından biri. Geçtiğimiz ay Leyla’nın anne-babası Tunus’taki yerel bir televizyon kanalına çıkmış ve “kaybolan kızları” hakkında konuşmuştu. Leyla’nın annesi sessiz kalırken, babası gözyaşları içinde kızının “Suriye köpekleri için fahişelik yaptığını” söylüyordu.

Bu video, Tunus İçişleri Bakanı Lütfü Bin Ciddu da Tunuslu kadınların seks cihadı için Suriye’ye gittiği iddialarına örnek gösterdiği videolardan biriydi. Bin Ciddu, “Orada ‘cihad el nikah’ adına cinsel ilişkide bulunup Tunus’a hamile olarak geri dönüyorlar” demişti.

İKİ YIL ÖNCE SURİYE’YE GİTMİŞ

Gerçek adının saklı kalmasını isteyen Leyla ise bu iddiaların tümüyle yalan olduğunu söylüyor. Leyla’nın ifadelerine göre tek doğru olan kısmı, genç kadının bundan iki yıl önce Tunus’ta yaşadığı küçük şehri bırakarak Beşar Esad’a karşı savaşan muhaliflere katılmış olması.

Suriye’ye muhaliflerin yanında gönüllü olarak hemşirelik yapmak üzere gittiğini ve kocasıyla da burada tanıştığını anlatan Leyla, “Tanıştık ve mahkeme tarafından da tanınan İslami bir nikah kıydık. Ailem bunu kabul etmiyor, bu çok zor bir şey. Ama ben evli bir kadınım, seks cihadı uğruna fahişelik yapan bir kadın değilim” diyor.

“KOCALARIMIZI KARALAMAK İÇİN UYDURULAN BİR YALAN”

Leyla’nın eşi Suriye’nin Humus kentinde Esad güçlerine karşı savaşmaya devam ediyor. Leyla ise Ürdün’ün kuzeyindeki Ramthe şehrinde üç Suriyeli aileyle birlikte bir evi paylaşıyor. Seks cihadı söylentilerinin Suriyeli muhalifleri karalamak için Suriye rejimi tarafından uydurulan yalanlar olduğunu söyleyen Leyla “Ne burada ne de başka bir yerde seks cihadı diye bir şey gördük. Bu, sapkın insanların uydurduğu bir şey” diyor.

LEYLA’NIN SÖZLERİNİ DESTEKLEYEN HABERLER

Buzzfeed internet sitesi, Leyla’nın bu iddialarına örnek olarak bundan birkaç gün önce El Arabiya’da Suriyeli kadınların muhalifler tarafından tecavüze uğradığı haberlerinin çıktığını hatırlatıyor ve bu kadınların aslında Suriye rejimi tarafından kaçırıldığını ve yalan söylemeye zorlandığını söylüyor. Buzzfeed’de yer alan bir diğer örnek de İran’ın Press TV kanalında geçtiğimiz günlerde çıkan haberler. Kanal, Türkiye’deki bir kampta kalan Suriyeli bir kadının Suriyeli muhalifler tarafından tecavüze uğradığını söyleyerek kendini ve çocuğunu ateşe verdiği şeklindeki Press TV haberini hatırlatıyor ve haberin aslında hiçbir dayanağı olmadığını söylüyor.

(Incanews)

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum