1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus Halkı Yarın Sandık Başına Gidiyor
Tunus Halkı Yarın Sandık Başına Gidiyor

Tunus Halkı Yarın Sandık Başına Gidiyor

Genel seçimler için yarın 5 milyon 200 bin seçmenin oy kullanması bekleniyor.

25 Ekim 2014 Cumartesi 20:15A+A-

Yarın yapılacak genel seçimler için oy verme işlemi, sabah saat 7.00'de başlayacak ve akşam 18.00'e kadar devam edecek. 24 ildeki 27 seçim bölgesinde oluşturulan merkezlerin bazılarında ise oy kullanma süresinin birkaç saat daha uzatılabileceği belirtiliyor.

Üç haftalık seçim kampanyaları bugün sona ererken 1956 yılında bağımsızlığına kavuşan ülkede halk, ilk kez yapılacak seçim için sandığa gitmenin heyecanını yaşıyor. Yaklaşık 11 milyon nüfusa sahip ülkede 5 milyon 200 bin seçmenin oy kullanması bekleniyor.

Seçimlerde aralarında Nahda Partisi, Nida Tunus Partisi, Cumhuriyet İçin Kongre Partisi, Demokrasi İçin Birlik, Hürriyet ve İş İçin Demokrasi Birliği, Cumhuriyet ve Vefa Hareketinin yer aldığı 69 siyasi partiden bin 326 aday, milletvekili seçilebilmek için yarışacak. İlk defa bu seçimlerden sonra milletvekilleri hükümete güvenoyu verme ve çekme yetkisine sahip olacak.

Tunus Seçim Komisyonu tarafından oy verme işleminin sona erdiğinin açıklanmasıyla birlikte oy sayımına geçilecek. Resmi sonuçların bir hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Seçimler 11 bin civarında yerli ve yabancı gözlemci tarafından da yakından takip edilecek.

HABERE YORUM KAT