1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. "Tunus Devrimine Gazze Zemin Hazırladı!"
Tunus Devrimine Gazze Zemin Hazırladı!

"Tunus Devrimine Gazze Zemin Hazırladı!"

İslam'ın hayat tarzı olduğunu söyleyen Gannuşi, “Tunus ve diğer ülkelerdeki devrimlere Gazze direnişi zemin hazırladı.” dedi.

26 Ekim 2011 Çarşamba 16:42A+A-

Tunus'ta seçim sonuçlarının bugün açılması beklenirken; en Nahda Partisi zaferini ilan etti, parti yetkilileri ise izleyecekleri siyaset rotası konusunda açıklamalarda bulunmaya başladı.

Devrik Tunus Devlet Başkanı Zeynel Abidin bin Ali döneminde İngiltere'de yıllarca sürgünde bulunan ve bin Ali iktidarının devrilmesi ile ülkesine dönen en Nahda lideri Raşid el Gannuşi de seçim sonrası ilk kez  kapsamlı bir değerlendirmeyle parti sempatizanlarının karşısına çıktı.

"İSLAM BİR HAYAT TARZIDIR"

Tunus'taki İslami Nahda Hareketi'nin başkanı Raşid Gannuşi, “Bugün İslam insanları yönetmek için yeniden dönüyor” diyerek İslam'ın bir hayat tarzı olduğunu ve siyasete de girdiğini vurguladı. Gannuşi "Alemlerin rabbi olan Allah'a hamdolsun. İslam bugün bu toplumu ıslah etmedeki rolünü oynamak için güçlü bir şekilde dönüyor... Tüm bunlar, inşallah İslam'la bağlantılıdır. İslam, bu toplumdaki tüm hayrın kaynağıdır" şeklinde konuştu.

Gannuşi sözlerini şöyle sürdürdü: “İslam'ı etkisiz kılmak isteyenler şöyle diyor ‘İslam'ı bir kenara koyun, siyasete karıştırmayın... İslam kutsal bir şeydir ve ipekten bir kumaş içine koyup muhafaza etmemiz gerek.’ İslam'a saygı göstermek bu mudur? İslam, insanları yönetmek için gelmiş bir hayat tarzıdır. İnsanları eğitip terbiye etmek için gelmiştir.”

gannusi.jpg

FRANSIZCA YERİNE ARAPÇA KULLANILMALI

Tunus toplumundaki Fransızca kullanımından rahatsızlığını dile getiren Raşid el Gannuşi,  ülkede Arapçanın kullanılması için ısrarcı olduklarını dile getirdi. Gannuşî, “Tunus toplumuna Fransız dilini empoze edilerek Fransız-Arap bir toplumun oluşmasına neden oldular.” dedi.

Ülkede iktidarı devraldıktan sonra gerçekleştirilecek icraatlar ile ilgili açıklamalarda bulunan parti yetkilileri turizm sektörüne kısıtlamalar getirmeyeceklerini açıkladı.

'Tunus Devrimine Gazze Zemin Hazırladı!'

Raşid Gannuşi, “Tunus ve diğer ülkelerdeki devrimlere Gazze direnişi zemin hazırladı.” dedi.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, diktatör Zeynelabidin Bin Ali’nin devrilmesinin ardından ülkede yapılan ilk özgür seçimi henüz kesinleşmemiş olmasına rağmen büyük ölçüde ortaya çıkan sonuçlara göre kazandığı anlaşılan Tunus En-Nahda Partisi Genel Sekreteri Raşid Gannuşi’yi telefonla arayarak, Filistin halkı ve hükümeti adına kendisini, partisini ve Tunus halkını tebrik ettiğini söyledi.

Başbakan Heniyye, seçimlere giden ve özgür iradesiyle temsilcilerini seçen Tunus halkı için kalkınma, ilerleme ve refah dilediklerini belirtti.

Diğer taraftan Başbakan Heniyye’nin telefon görüşmesinden dolayı son derece memnun kaldıklarını belirten Gannuşi, bu zaferi Filistin, Kudüs ve Gazze’ye hediye ettiklerini, Gazze halkının Siyonist rejime karşı gösterdiği direnişin başta Tunus olmak üzere bütün ümmeti etkilediğini ifade etti.

İki bayram yaşadıklarını belirten Gannuşi, Hamas ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmayla binden fazla Filistinli esirin serbest bırakılmasıyla yaşadıkları bayramın yanında, Tunus seçimlerinde halkın büyük çoğunluğunun En-Nahda hareketini desteklemesiyle de ikinci bir bayram taşıdıklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

7 Yorum