1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus Cumhurbaşkanı: İş Olmadan Onur Olmaz
Tunus Cumhurbaşkanı: İş Olmadan Onur Olmaz

Tunus Cumhurbaşkanı: İş Olmadan Onur Olmaz

“Sokağa çıkma yasağı” ilanının ardından televizyon aracılığıyla halka hitap eden Tunus Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi, “Devrim yaptık ve adına ‘Özgürlük ve Onur Devrimi’ dedik ancak iş olmadan onur olmaz.” dedi.

23 Ocak 2016 Cumartesi 07:59A+A-

Tunus'ta “sokağa çıkma yasağı” ilanının ardından televizyon aracılığıyla halka hitap eden es-Sibsi, toplumun endişelenmemesi gerektiğini belirterek “güvenlik” güçlerinin gece gündüz demeden sorumluluklarını yerine getirdiklerini söyledi.

Yıllarca işsiz kalan gençlerin gösteri yapmasının normal olduğunu dile getiren es-Sibsi “Aç ve fakirlik içinde olan birine ‘Sabretmeye devam et.’ diyemeyiz.” ifadesini kullandı.

Tunus'un “güvenlik” ve “istikrar”ının hedef alındığını belirten es-Sibsi, gençlerin bu mahrumiyet bölgelerindeki gösterilerine kirli ellerin müdahil olduğunu, gençlerin “dış güçler” ya da IŞİD tarafından kutuplaştırıldığını ve hedef alındığını iddia etti.

Olayları tırmandıranları bildiklerini söyleyen es-Sibsi “Bunların kimler olduğu ve hangi düşünceye bağlı oldukları biliniyor. İster çalışmasına izin verilmiş partilerden olsun, ister yasaklı olsun, biliniyor.” dedi.

“Sokağa çıkma yasağı”na ilişkin ise es-Sibsi, “Bazı yol kesen hırsızlar, bu şartlardan istifade ederek özellikle başkent ve çevresinde evlere girerek insanların mallarına saldırdılar ve çalıp götürdüler. Bundan dolayı sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bildiğiniz gibi olağanüstü hâl devam ediyor. Ülkedeki yönetim birimleri bu kanuna halktan saygı bekliyor.” ifadelerini kullandı.

“700 Bin Genç İşsiz”

Ülkede 300 bini üniversite mezunu olmak üzere 700 bin gencin işsiz olduğunu dile getiren es-Sibsi, işsizliğin düşürülmesi için hükûmete çağrı yaptı.

es-Sibsi, “Hükûmetten de bu durumu göz önüne alarak ülkede sabit adımlarla işsizliğin giderilmesi yönünde planlar yapmasını istiyorum. Bu konuda devlet imkânlarını da göz önüne almaları gerekir. Devletin bu sorunu aşabilecek ve gerekli finansı bulabilecek güçte olduğunu biliyorum. Başka yerlere tahsis edilmiş harcamalardan kısılarak bu konuya odaklanmak şeklinde de olsa bu sorun çözülecektir.” diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT