1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. ”Tüm Yönleriyle Suriye” Kitabının İkinci Cildi Çıktı!
”Tüm Yönleriyle Suriye” Kitabının İkinci Cildi Çıktı!

”Tüm Yönleriyle Suriye” Kitabının İkinci Cildi Çıktı!

Abdulkadir Şen tarafından kaleme alınan “Tüm Yönleriyle Suriye” isimli 800 sayfalık kapsamlı eserin ikinci cildi “Vekâlet Savaşından Asalet Savaşına: Suriye” ismiyle okura sunuldu.

23 Mayıs 2018 Çarşamba 17:18A+A-

Akademisyen-Yazar Abdulkadir Şen tarafından kaleme alınan ve Suriye Devriminin tüm önemli gelişmelerinin, aktörlerinin, bölgesel ve küresel güçlerin stratejilerinin anlatıldığı “Tüm Yönleriyle Suriye” isimli 800 sayfalık kapsamlı eserin ikinci cildi “Vekâlet Savaşından Asalet Savaşına: Suriye” ismiyle okura sunuldu.

“Gelecek nesiller Suriye’de gerçekte ne yaşandığını öğrenmeli” açıklamasında bulunan yazar bu kitabı 10-15 yıl sonra hakikatin ne olduğu arayışına girecek okurlar için hazırladığını belirtiyor.

Yazar kitapla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Aslında bir yönden Vakanivüslük (tarihçilik) yaparken öte yandan da Esed rejimi ve İran başta olmak üzere Suriye savaşındaki eli kanlı aktörlerin kalemlerinin de kanının tarihe bulaşmasını engellemeye çalıştım. Kitapla hakikat bekçiliği yapmaya çalışıyorum; savaşın fırtına ve tozunun dindiği zaman hakikate ilişkin tüm perdeler inecek, maskeler düşecek, geriye adil şahidlik edenlerin samimi duruşu kalacak ve bir halkın nasıl da evlatlarıyla birlikte zalimce katledildiğinin asla hafızalardan silinmeyecek. Gösterdikleri şanlı direniş ve özgürlük mücadelesinin küresel ve bölgesel güçlerin işbirliğiyle nasıl da kimyasal bombalar, varih bombaları, katliamlar ve tehcirler ve iğrenç dezenformasyon projeleriyle bastırıldığını gerçeğin peşindeki herkes bir gün elbet anlayacak.

Kitabın girişinde kitapla ilgili aşağıdaki açıklamalar yer alıyor:

KITAP HAKKINDA

Elinizdeki kitap Suriye krizini tarihi arka planıyla beraber ayrıntılı bir şekilde incelemektedir. Kitap “Tüm Yönleriyle Suriye Devrimi” ismiyle 2016 Mayıs ayında yayınlanan kitabımızın 2018 Mayıs ayına kadar güncellenmiş 2. cildidir. Bu açıdan kitabın 800 sayfalık ayrıntılı bir araştırma olan birinci cildinin bir devamı olarak görülmesi, hala devam eden Suriye krizinin dinamik boyutu göz önüne alınarak incelenmesi gerekmektedir. Bu nedenle Suriye krizine ilişkin detaylı anlatımdan özellikle kaçınılmış,tekrara düşülmemesi için zaten birinci ve temel teşkil eden cildin okunmuş olduğu ön kabulü ile ayrıntıya kaçmayan bir metod tercih edilmiştir. Aynı zamanda kitabın ana muhtevasını oluşturan ilk cildini okumuş bulunan okurlarımız için hatırlatma olması, ilk defa bu cildi inceleyecek okurlarımız için de yeterince anlaşılır olması amacıyla bazı temel bilgiler burada da tekrarlanmıştır. Bu ciltte 2016-2017 döneminde Suriye krizinde yaşanan Fırat Kalkanı Harekâtı, Viyana ve Astana görüşmeleri, Halep Kuşatması ve katliamı, Hama operasyonu ve Haş’di Şa’bi, Irak Ordusu ve İran tarafından ABD desteğiyle Irak’ta düzenlenen operasyonlar da incelenmiştir.Kitabın hazırlanma sürecinde izlenen yöntemler zaten ilk ciltte ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Savaşın bilançosuna dair istatistikler, savaşa taraf grupların kontrol ettiği bölgelere dair haritalar, bu dönem içinde yaşanan insan hakları ihlalleri ve kimyasal saldırıları gösteren infografikler bu ciltte güncellenmiş ve yeni harita ve infografikler de eklenmiştir. Temennimiz 2. Dünya savaşından bu yana yaşanan en büyük insani dram olan Suriye krizinin yakın dönemde diktatörlerin ve mezhepçi güçlerin aleyhine son bulmasıdır. Gelecek dönemlere gerçekte Suriye’de ne yaşandığıyla ilgili ayrıntılı, akademik ve sistematik bir eser bırakmak kaygısıyla başladığımız bu çalışmamızı her yıl güncellemeyi planlamaktayız.

Kitabı Satın Almak İçin

ddgtmxjxkaaozms.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum