1. HABERLER

  2. KİTAP

  3. Tüm Yönleriyle Suriye Devrimi Kitabı Çıktı
Tüm Yönleriyle Suriye Devrimi Kitabı Çıktı

Tüm Yönleriyle Suriye Devrimi Kitabı Çıktı

Son yüzyılın en önemli siyasi hesaplaşmalarından biri olan ve büyük bir insani krizin de yaşandığı Suriye ile ilgili uzun yılların birikimi sonunda hazırlanan Abdulkadir Şen’e ait “Tüm Yönleriyle Suriye” isimli kitabı okurla buluştu.

24 Mart 2016 Perşembe 17:20A+A-

Suriye krizi onlarca farklı aktörün dâhil olduğu, İslâm Dünyasının geleceğinde de son derece kritik bir rol oynayacağı bilinen karmaşık bir kriz halini almış durumda. Uzun yıllar süren bir araştırma sonucunda Akademisyen-Gazeteci Abdulkadir Şen tarafından hazırlanan Tüm Yönleriyle Suriye isimli kitap 808 sayfalık son derece ayrıntılı, akademik bir eser. Alanında en güçlü çalışma olan Suriye kitabı onlarca farklı başlık altında Suriye’nin son yüzyılını ve son 5 yılı ayrıntılı olarak inceliyor.

Kitap İki Bin’den Fazla Dipnot ve Kaynak, 400’ü Aşkın Belge ve Görsel İçeriyor

İki binin üzerinde dipnot ve 400’den fazla görsel, tasarım, şema, infografik ve belgenin yer aldığı bu devasa araştırma Suriye konusunda hem uzmanlık yapmak isteyenlerin, hem de konuya ilgi duyanların incelemesi gereken bir başucu eseri. Kitapta faydalanılan 200’den fazla kitap ve youtube linkleri verilen 300’ü aşkın video da ayrı bir DVD içerisine depolanarak gelecek yıllarda bu kaynakların kaybolması durumuna karşı muhafaza altına alınmış ve ekstradan talep edenlere gönderiliyor.

Kitap’ta İzlenen Yöntem

Tüm Yönleriyle Suriye isimli çalışma Suriye konusunu önemli olan tüm konularda doyurucu bilgiler vererek akademik ve sistematik olarak, nesnel ve bilimsel bir yöntem ve söylemle inceliyor. 70 sayfadan fazla timeline ile 5 yıllık Suriye sürecini günlere, haftalara, aylara ve yıllara bölerek bu süreçte hangi aktörün ne söylediği ve hangi adımları attığının haritasını çıkaran yazar, kitabın son bölümünde Suriye ile ilgili önemli belgeleri ve İslâm Âlimlerinin yayınlamış oldukları fetvaları bir araya getirmiş.

Kitap’ta Neler Var?

Son yüzyılda Suriye’de yaşanan gelişmeleri detaylı olarak inceleyen yazar, devrimin ardındaki nedenleri de ayrı başlıklar altında 100 sayfada incelemiş. Suriye muhalefetini sivil muhalefet ve askeri muhalefet olarak ayrı başlıklar altında inceleyen kitapta Suriye’deki en önemli gruplar liderlikleri, kaynakları, amaçları, önemli eylemleri, diğer gruplarla ilişkileri şeklinde farklı başlıklarla 130 sayfada incelenmiş.  

Kitap içerisinde Kürtlere ve özellikle de PYD’ye ayrı bir yer ayrılmış ve onlarca sayfalık anlatım ve belgelerle konu ele alınmış.  Suriye’de bulunan PYD/PKK dışındaki Kürt gruplar ve İslâmi Kürt muhalefeti de ele alınmış.

“Tüm Yönleriyle Suriye” kitabı Suriye’de İran’a bağlı olarak faaliyet gösteren çok sayıda Şii militan grubu da ayrı başlıklar altında ele alıyor. Rejim Yanlısı Güçler, Şebbiha’lar, Ulusal Savunma Birlikleri, Şii Militan Gruplar kitapta ayrı ayrı inceleniyor.

Kitap’ta Suriye krizine dâhil olan ABD, Rusya, Çin, İran, Irak, Türkiye, Katar, Suudi Arabistan gibi ülkelerin stratejileri ayrı başlıklar altında 200 sayfayı aşkın bir bölümde incelenmiş. Suriye savaşının askeri ve insani bilançosu, güncel askeri durum ve daha pek çok konuda “Tüm Yönleriyle Suriye” kitabı Yapı Bozum Yayınlarından çıktı ve şimdiden hem ulusal basında hem de araştırmacılar nezdinde hak ettiği ilgiyi görmeye başladı.

Tüm Yönleriyle Suriye kitabını www.yapibozum.com sitesinden ve aşağıdaki iletişim adreslerinden sipariş verebilirsiniz.

 Sipariş İçin: 05432772100

e-mail: [[email protected]]  ve [[email protected]]

Kitapta yer alan bazı başlıklar:

-Suriye Arap Cumhuriyeti

-Arap Baharı Ve Suriye Devrimi’nin Başlaması

-Suriye Muhalefeti

-Rejim ve Bağlantılı Güçler

-Suriye Kürtleri

-Savaşın Aşamaları ve Güncel Askeri Durum

-Yerel ve Küresel Aktörlerin Suriye Stratejileri

-Uluslararası Toplumun Tutumu

-Krizin İnsani Bilançosu ve İnsan Hakları İhlalleri

-Krize Yönelik Tespitler, Beklentiler ve Öneriler

-Belgeler

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum