1. HABERLER

  2. HABER

  3. TTNET Mağdurları Çözüm Bekliyor
TTNET Mağdurları Çözüm Bekliyor

TTNET Mağdurları Çözüm Bekliyor

TTNET internet kullanan kullanıcıların maruz kaldığı yeni bir dolandırıcılık yöntemi birçok kişinin mağdur olmasına sebep oluyor.

07 Ocak 2015 Çarşamba 12:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

Son zamanlarda TTNET internet kullanan kullanıcıların maruz kaldığı yeni bir dolandırıcılık yöntemi birçok kişinin mağdur olmasına sebep oluyor.

Gelen şikâyetlere göre; TTNET'ten internet hizmeti alan müşteriler haberleri ve onayları olmadan, TTNET'in iştiraki olan PLAYSTORE adlı oyun platformundan oyun alınmış gibi dolandırılıyorlar. Bu dolandırma konusunda TTNET'in de açık bir ihmali ve kusuru bulunuyor.

Mağdurların anlattığına göre olay şöyle gelişiyor:

TTNET, verdiği bazı hizmetler için müşterilerini TTNET TEK ŞİFRE almak zorunda bırakıyor. Kota sorgulama, TİVİBU üyeliği vb hizmetleri kullanmak için müşterilerin almak zorunda olduğu tek şifre başkalarının eline geçtiği anda müşterilerden habersiz adlarına oyun alınabiliyor ve birçok müşteri bu şekilde dolandırılıyor. Mağdurların anlattığına göre sistemde kayıtlı olan cep telefonlarına güvenlik kodu göndermesi gereken TTNET sistemlerindeki bir açıktan dolayı oyun satışı sırasında girilen herhangi bir numaraya güvenlik kodu gönderiyor. Böylece şifreyi ele geçiren hackerler oyunu seçip satın almak istediklerinde, TTNET, müşterinin cep telefonuna göndermesi gereken güvenlik kodunu alışveriş sırasında girilen herhangi bir cep telefonuna gönderiyor. İşte mağduriyet tam burada başlıyor. Zira TTNET, şifreyi müşterinin sistemde kayıtlı olan cep telefonuna göndermesi gerekirken, dolandırıcıların gireceği herhangi bir numaraya gönderiyor. Dolandırıcılar da kendi numaralarını girerek alışverişi tamamlıyorlar. Böyle olunca da dolandırıcılar tarafından satın alınan oyunlar bütün bu işlemlerden habersiz müşterilerin faturalarına yansıtılıyor.

TTNET, “Savcılığa Başvurun” Deyip Konuyu Geçiştiriyor

Bundan haberdar olan mağdurların şikâyetlerine TTNET “Savcılığa başvurun” diyerek mağduriyetleri gidermek yerine müşterileri içinden çıkılmaz ve uzun bir sürece itmeye zorluyor.

Bu mağdurlardan biri de İstanbul’da ikamet eden bir öğretmen. Kendisine ulaşıp bilgi aldığımız mağdur öğretmen F.A. kendisinden habersiz adına 990 TL’lik bir oyun satın alındığını ve faturasına yansıtıldığını belirtti. Dolandırıldığını öğrenen öğretmen TTNET'e itiraz ettiğini ama olumsuz cevap aldığını söyledi. Bunun üzerine BTK’ ya şikâyet ettiğini, BTK’nın konuyu inceleyip “şikâyetin tüketici hakları ihlali olarak kabul edildiği ve ilgili kuruma iletildiği” cevabı verdiğini belirtti. BTK (Bilişim Teknolojileri Kurumu)’nın sorunu sadece TTNET’e ilettiğini, sonuçlanıp sonuçlanmadığı ile ilgilenmediğini, TTNET’in de kendisini aradığını ve bir şey yapamayacaklarını isterse savcılığa başvurabileceğini belirtip ihmalini kabul etmediklerini belirtti. BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi)’den ayrıca şikâyetçi olduğunu; TTNET’in yine aynı şekilde geri dönüş yaptığını belirtti.

Konu internet ortamına taşındığında buna benzer birçok mağduriyetin yaşandığı görülebiliyor. Şikâyet sitelerine yansıdığına göre mağdurlar 300 TL ile 2000 TL arasında değişik miktarlarda mağdur edildiklerini belirtmektedirler. Şimdi birçok müşteri, TTNET’in sebep olduğu bu mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

 

HABERE YORUM KAT

72 Yorum