1. HABERLER

  2. HABER

  3. TSK'nın İrtica Paranoyası Bitmedi
TSKnın İrtica Paranoyası Bitmedi

TSK'nın İrtica Paranoyası Bitmedi

İnternetteki tüm dini motifli gruplar terörist olarak gösterilmiş.

25 Aralık 2012 Salı 12:38A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri, bu toprakların insanlarını hâlâ düşman statüsünde değerlendirmeye devam ediyor. Jandarma Genel Komutanlığı'nın kullandığı ve suç tasniflerinin yapıldığı bilgisayar programına göre tarikatların ve cemaatlerin tamamı terör örgütü olarak görülürken, sohbet halkaları dahi suç örgütü kategorisinde ele alınıyor.

Özellikle 28 Şubat sürecinden sonra sık sık manşetlere konu olan askeri fişlemelere dair uygulamalarda hiçbir değişikliğin olmadığı ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in de daha önce komutanlığını yaptığı Jandarma Genel Komutanlığı'nın 'kozmik fişleme' çalışmasının kesintisiz yürütüldüğü belgelenmiş oldu.

2012'de Milli Görüş bile, 'Radikal dini gruplar ve irticai oluşumlar' başlığı altında 'Dini Motifli Siyasal Grup/Milli Görüş Teşkilatı' olarak fişlenebiliyorsa, bu ülkede ne değişmiştir? Hani 28 Şubat süreci bitmişti?

İşte listedeki terör(!) örgütleri

Milli Görüş hareketi başta olmak üzere, Nur Cemaati, Süleyman Hilmi Tunahan Hazretlerinin talebeleri, bütün tarikatlar, İskenderpaşa Cemaati, Erenköy Cemaati, İsmailağa Cemaati, Menzil Cemaati, Fethullah Gülen Grubu, Yazıcılar, Okuyucular, Tebliğ Cemaati, Nakşibendi Tarikatı, Kadiri Tarikatı, Haznevi Tarikatı, Halveti Tarikatı, Rıfaiye Tarikatı ile sohbet halkaları, vakıflar ve birçok İslamî dernek "terör örgütü" statüsünde değerlendiriliyor.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın ASELSAN'a yaptırdığı ve bütün birliklerde kullanılan bilgisayar programına ulaşan Milli Gazete, bir gerçeği daha ortaya çıkartarak yılın gazetecilik olayına imza atıyor. Jandarma Genel Komutanlığının kullandığı ve suçların tasniflendiği bilgisayar programında Türkiye'de işlenen bütün suçlar 6 bölüme ayrılıyor. Bunlar; "Bölücü Faaliyetler, Aşırı Sol Faaliyetler, Aşırı Sağ Faaliyetler, Organize Suçlar, Misyonerlik Faaliyetleri, Yerel Kitlesel Güçler."

Bölücü faaliyetler kapsamında PKK, Pontus, Süryanilik ve PWD gibi örgütler ele alınırken Aşırı Sol Faaliyetlerde ise DHKP-C, Devrimci Sol, MLKP, TKP ve Devrimci Karargah gibi kamuoyu tarafından da bilinen sol örgütler değerlendiriliyor. Aşırı Sağ Örgütler kategorisinde ise Hizbullah, İBDA-C, Vasat, Tevhid, Selefiler, Hizbut tahrir, Cihat Hareketi, Kürdistan İslami Birlik Örgütü, El Kaide, Ensar El İslam gibi birçok isim yer alıyor.

Milli Görüş Radikal Dini Örgütmüş

Jandarma Genel Komutanlığı, Milli Görüş hareketini ise dini motifli siyasal grup olarak tanımlamış ve merkezini Ankara olarak belirlemiş. Mahalle ve köylere kadar bütün Türkiye'deki çetelere ve suç örgütlerine yer veren Jandarma Genel Komutanlığı'nın bilgisayar programının, tek amacı bu topraklara hizmet etmek olan vakıfları, dernekleri, cemaatleri ve tarikatları basit çetelerle birlikte değerlendirip suç örgütü olarak görmesi ise şok edici bulundu.

Büyük çelişki

Mahalle ve köylere kadar bütün Türkiye'deki çetelere ve suç örgütlerine yer veren Jandarma Genel Komutanlığı'nın bilgisayar programının, tek amacı bu topraklara hizmet etmek olan vakıfları, dernekleri, cemaatleri ve tarikatları basit çetelerle birlikte değerlendirip suç örgütü olarak görmesi ise şok edici bulundu. Devletin en üst düzeydeki isimleri tarafından ağırlanan ve değer gören birçok cemaat ve yapının Jandarma Genel Komutanlığı tarafından suç örgütü olarak görülmesi de büyük bir çelişki olarak ortaya çıktı.

Nakşibendiler, Kadiriler, Halvetiler, Tebliğ, Nurcular, Yazıcılar, Okuyucular

Jandarma Komutanlığının Tarikatler - Cemaatler başlığı altında ele aldığı isimler ise oldukça şaşırtıcı. İşte Jandarma Genel Komutanlığına göre suç örgütleri arasında değerlendirilen tarikatler ve cemaatler: "Nakşibendi Tarikatı, İskenderpaşa Cemaati, Erenköy Cemaati, İsmailağa Cemaati, Menzil Cemaati, Kıbrisi cemaati, Caferiler, Kadiri Tarikatı, Haznevi Tarikatı, Halveti Tarikatı, Rıfaiye Tarikatı, Ticanilik, Nurculuk, Fethullah Gülen grubu, Yeni Asya grubu, Yazıcılar, Okuyucular, Med Zehra, Tebliğ Cemaati." (milli gazete)

HABERE YORUM KAT