1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Trump’tan Netanyahu’ya Yalanlama
Trump’tan Netanyahu’ya Yalanlama

Trump’tan Netanyahu’ya Yalanlama

ABD Başkanı Donald Trump, işgalci İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun ABD’nin büyükelçiliğini bir yıl içinde Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyacağı iddiasını yalanladı.

18 Ocak 2018 Perşembe 13:11A+A-

İHA’nın kaydettiğine göre Trump'ın, Netanyahu'nun açıkladığı gibi ABD'nin büyükelçiliğini bir yıl içinde Kudüs'e taşımayı düşünmediklerini açıklamasından sonra İsrail başbakanlık ofisinden bir yetkili,  Netayahu’nun Kudüs’te büyükelçilik yapımının yıllar alacağını ancak Washington’un Kudüs’e elçiliğini taşımak için geçici tedbirler alacağına inandığını söylediğini kaydetti.

Trump yönetimi ABD’nin onlarca yıl süren İsrail politikasını değiştirerek Aralık ayı başında Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı almış ve büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını açıklamıştı. Bu karar Filistin ile İsrail arasındaki barış görüşmelerini ters yönde etkilemiş ve BM Genel Kurulu ABD’nin bu kararını reddetmişti.

İsrailli gazeteciler Netanyahu’nun Hindistan’a giderken ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı ile ilgili olarak “Benim kesin tahminim bunun sizin düşündüğünüzden daha kısa zaman içinde olacağı şeklindedir. Şu andan itibaren bir yıl içinde” açıklamasını yapmıştı.

Trump ise Netanyahu’nun yorumuna ilişkin yaptığı açıklamada farklı senaryolar hakkında konuştuklarını, bunun geçici bazda olacağını kastettiğini belirterek, o konuya bu şekilde bakmadığını söylemişti.

ABD’nin Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, geçen ay ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması konusunda bunun üç yıldan önce olmayacağını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum