1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Trump: Suudi Arabistan'dan Vazgeçemeyiz
Trump: Suudi Arabistan'dan Vazgeçemeyiz

Trump: Suudi Arabistan'dan Vazgeçemeyiz

ABD Başkanı Donald Trump, "Kaşıkçı meselesi yüzünden Suudi Arabistan'dan uzaklaşmak istemiyoruz" dedi.

17 Ekim 2018 Çarşamba 21:12A+A-

Trump, Fox Business Network'ün sorularına verdiği yanıtta, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'nda kaybolmasına ilişkin soruşturma nedeniyle Riyad yönetiminden uzaklaşmak istemediklerini kaydetti.

Öte yandan Trump, Washington'ın terörle mücadelede Suudi Arabistan'a ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Pompeo'yu konuyla ilgili görüşmeler yapmak üzere Riyad ve Ankara'ya gönderen Trump, bugün yaptığı açıklamalarda masumiyet karinesi vurgusu yapmıştı. Trump, tüm gerçekler bilinene dek S. Arabistan'ın kınanmaması gerektiğini söylemişti. Trump, Suudi Arabistan'a, adaletin temel prensibinin aksine "Masum olduğunu ispatlayana dek suçlusun" denildiğini savundu.

Uluslararası bir haber ajansına konuşan Trump, "Öncelikle Kaşıkçı'ya ne olduğunu ortaya çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Trump mülakatta, Suudi Arabistan'a yönelik tavırla, cinsel saldırı iddiaları nedeniyle çok zor günler geçirdikten sonra ABD Yüksek Mahkemesi üyesi seçilen Yargıç Brett Kavanaugh'a yönelik suçlamalar arasında paralellik kurdu.

ABD Başkanı, "Yine aynı tavır... Masum olduğunu ispatlayana dek suçlusun. Ben bunu sevmiyorum. Yargıç Kavanaugh ile ilgili süreçte de bunu yaşadık. Bana göre kendisi hep masumdu" dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum