1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. TRT Çocuk'a Yönelik İftira Kampanyası Bağlamında Fetö Miyopisi ve Siyasal Basiret
TRT Çocuk'a Yönelik İftira Kampanyası Bağlamında Fetö Miyopisi ve Siyasal Basiret

TRT Çocuk'a Yönelik İftira Kampanyası Bağlamında Fetö Miyopisi ve Siyasal Basiret

Yazısında TRT Çocuk’taki "Maysa ve Bulut" çizgi filmi üzerinden başlatılan iftira kampanyasını değerlendiren Kenan Alpay, Fethullahçı-Kemalist ve Trollerin aynı karede buluştuğu bu tablodan hareketle “Fetö Miyopisi”nin zararlarına dikkat çekiyor.

07 Ağustos 2018 Salı 12:32A+A-

Kenan Alpay’ın “Fetö Miyopisi ve Siyasal Basiret” başlıklı yazısının konuyla alakalı bir bölümü şöyle:

Eurovision yarışmasına gösterilen laik-seküler tepkiler eş zamanlı olarak bir başka zeminde de kendini gösterdi. Güya TRT Çocuk'ta yayınlanan 'Maysa ve Bulut' çizgi filminde "eşeğe cinsel taciz" sahnelerine yer verilmiş. Sosyal medyada, haber portallarında "TRT Çocuk Ekranlarında Eşeğe Tecavüz" başlığıyla döndürülen haberlerin kaynağı ve paydaşları kimlerdi acaba? Evet mezkur yalan ve iftira Fethullahçı Cunta'nın haber sitelerinde ve bazı sosyal medya hesaplarında yer aldı. Ancak bu iğrenç yalan ve alçakça iftiranın kamuoyuna hızlı ve etkili bir biçimde lanse edilmesinde Kemalist-Atatürkçü haber siteleri olağanüstü bir seferberlik ruhuyla hareket ettiler.

Soner Yalçın'ın Odatv'si "eşeğe tecavüz" yalanında şampiyonluğu kimseye kaptırmadı tabii ki. Emin Çölaşan ve Rahmi Turan'ın Sözcü Gazetesi ise Odatv'den elbette geri kalmıyordu. "TRT Çocuk'ta Rezalet Görüntü" manşetiyle anons ettiği haberini Odatv şöyle detaylandırıyordu: "TRT Çocuk televizyonunda, 'Maysa ve Bulut' isimli çizgi filmde eşekle ilişkiye giren bir karakterin yer aldığı sahne çocuklara izletildi."

Sözcü Gazetesi'nin "TRT Çocuk'ta eşeğe tecavüz görüntüsü!"nü T24'ün "Skandal, Eşeğe cinsel taciz TRT Çocuk ekranlarında" haberleri ve daha pek çok Kemalist, sol-sosyalist, feminist haber portalı ve sosyal medya hesabı tekrar etti. Hiç de tuhaf olmayan bir biçimde kamuoyunun yakından bildiği ahlaksız troller bu itibar suikastçılarıyla paralel bir tutum takındılar. Bu ahlaksız trollerden biri Odatv ve Sözcü'ye rahmet okuturcasına şöyle yazdı mesela: "TRT Çocuk'taki skandal çok büyür. Mahallenin görmezden gelmesi ya da farklı açıklamalara girmesi bunu engellemez aksine daha da büyütür.... TRT Çocuk'taki skandal bir saat içinde tüm gündemi kaplayacak." Birbiriyle alakasız hatta birbirine zıt gibi görünebilirler fakat kesinlikle aynı hedefi dövüyorlar.

Türkiye son dönemde bütün yanlışların, siyasi veya iktisadi saldırı ve operasyonların faturasını haklı haksız FETÖ'cülere kesmeyi alışkanlık edindi. Bu durum aslında Türkiye'nin aleyhine önemli bir zaaf ve manipülasyon alanı yarattı. "FETÖ'ye yık kurtul, kendini temize çıkarıp kahramanlaştır" mantığı bu sebeple pek revaçta. Soner Yalçın'ın Odatv'si, Emin Çölaşan ve Yılmaz Özdil'in Sözcü'sü FETÖ'cü mü yoksa Kemalist/Atatürkçü mü sorusu hiç de makul değil? Kim hangi gerekçeyle tevil etmeye kalkışırsa kalkışsın Mustafa Kemal'in Askerleri'yle Fethullah Gülen'in Haşhaşileri'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, temsil ettiği değer ve toplum kesimlerine besledikleri öfke ve düşmanlık birbirilerine çok çok benzeşiyorlar.

'FETÖ miyopisi' süratle ilerleyen, kronikleşen bir hastalığa dönüşmeden, siyaset ve toplum için körleşmeye sebep olmadan soğuk kanlılıkla tedavi edilmelidir.

YAZININ TAM METNİ >>>