1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Trol Organizasyonuna Dava: İçlerinde Polis ve Gazeteciler Var
Trol Organizasyonuna Dava: İçlerinde Polis ve Gazeteciler Var

Trol Organizasyonuna Dava: İçlerinde Polis ve Gazeteciler Var

Sosyal medyada iftira ve hakaretlerle infazlara imza atan trol şebekelerine kötü haber Mersin’den geldi.

18 Mart 2018 Pazar 11:47A+A-

Mersin’de “FETÖ ile mücadelede” görevli savcı ve polislerin yaptığı operasyonlarla ilgili sosyal medyada yargısız infazlar yaptığı belirtilen trol organizasyonuna geçtiğimiz günlerde kamu davası açıldı.

Karar gazetesinde yer alan habere göre, Mersin Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, 5 şüphelinin sosyal medya üzerinden “terörle mücadelede” görev almış kişileri hedef gösterdiği, kamu görevlilerine hakarette bulunup iftira attığı belirtildi.

Mersin Başsavcısı Mustafa Ercan, Başsavcı Vekili Ömer Faruk Güngör, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ile birlikte 8 kamu görevlisi iddianamede müşteki olarak yer aldı.

5 sanık arasında yer alan Mersin’in eski istihbarat şube müdürü Faruk Ufuk Solmaz ise organizasyona bilgi ve belge sağlamakla suçlandı. Gazeteci Mustafa Göktaş, Aleattin Ceylan, Bilal Gülpınar ve Ufuk Köse ile Solmaz hakkında çeşitli oranda hapis cezaları istendi.

İddianamede, gazeteci Mustafa Göktaş’ın, “hilaliAhmer06” URL’li Twitter hesabından Mersin’de “FETÖ ile mücadele eden” Mersin Başsavcılığı ile İl Emniyet Müdürlüğü yöneticileri hakkında mesnetsiz iddialarda bulunduğu kaydedildi. Göktaş’ın, bazı resmî kurumlarda bulunan işbirlikçileri ve elemanları vasıtasıyla gizli bilgi ve belgeleri ele geçirdiği, ardından da Twitter hesabından paylaştığına dikkat çekildi.

İddianamede trol organizasyonunun soruşturmaları etkisizleştirmeye ve “terörle mücadele eden” cumhuriyet başsavcısı, cumhuriyet başsavcı vekilleri, cumhuriyet savcıları, il emniyet müdürü, il emniyet müdür yardımcıları ve yönetici pozisyonundaki personeli hedef göstererek itibarsızlaştırmaya çalıştığı belirtildi.

İddianamede, şüphelilerle ilgili bağlantılar da ayrıntılarıyla aktarıldı. Buna göre, gazeteci Mustafa Göktaş’ın bu eylemine diğer şüphelilerden Ufuk Öke’nin eşlik ettiği, şüpheli Bilal Gülpınar’ın da bu tweetlerin yazımı konusunda Göktaş’a yardım ettiği ve internet paylaşımları ile ilgili teknik destekte bulunduğu belirtildi. Aleattin Ceylan’ın ise bilerek ve isteyerek bu tweetlerin gönderilmesi için iş yerinin internet hattını Göktaş’a tahsis ettiği ifade edildi. Şüpheli Solmaz’ın ise İstihbarat Müdürü sıfatıyla elde etmiş olduğu bilgileri Mustafa Göktaş’a vererek onun bu bilgileri internette paylaşmasını sağladığı belirtildi.

Davanın ilk duruşması ise 23 Mayıs’ta.

Suçlamaları reddeden eski müdür Faruk Ufuk Sönmez “Ben ‘Gizli tanık #evet’ Twitter hesabından Mersin’de ikamet eden birçok kişi gibi etrafımdan duyarak haberdar oldum. Bu hesabın kim veya kimler tarafından kullanıldığını bilmiyorum. Anılan şahıs bu kapsamda kendi yazılarını ve FETÖ ile ilgili çıkan haberleri duyurmak amacıyla onlarca kişiye mesaj atıp paylaşmış. Ben de ona mesleği icabı ulusal medyada çıkan FETÖ ile alakalı önemli haberleri göndermiştim. Ben, şahsa bugüne kadar herhangi bir şey yaz ya da yazma diye bir şey söylemedim.” şeklinde savunma yaptı.

Şüpheli Mustafa Göktaş’ın “hilaliAhmer06” URL’li ve “Gizli tanık #evet” kullanıcı isimli Twitter hesabından paylaşılan mesajlar da iddianamede yer aldı. İşte o mesajlardan bazıları:

“İlçeye kadın konuk evi yapıyordun ne oldu zübükkocamaz. Kocamaz gençlik bilim parkı projen ne oldu zübük. Adam adam kimin adam ama aklı kiti der çıkarsın sahte zübük hacı. Kocanaz ile FETÖ kardeşliğiniz sürüyor Reisi satıyorsunuz ahlaksızlar. Mersin KOM MASAK siz ne ayaksınız görmüyor musunuz olan biteni. Başsavcı beleş Mustafa odasında ziyafet verdi. FETÖ’cüleri finanse eden Kocamaz ve çetesi, yanına aldığı AK Parti’deki kriptolarla emin adımlarla yürüyor. Savcısı emniyeti sessiz valisi görmez. Bizim FETÖ avcısı beleş Mustafa Ercan da beni takibe almış bunları görmezden geliyor.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT