1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Trabzon’da ’’Kudüs Davamız ve Gazze Zaferi‘’ Gecesi Yapıldı
Trabzon’da ’’Kudüs Davamız ve Gazze Zaferi‘’ Gecesi Yapıldı

Trabzon’da ’’Kudüs Davamız ve Gazze Zaferi‘’ Gecesi Yapıldı

Trabzon’da ‘’ Kudüs Davamız ve Gazze Zaferi ’’ konulu bir gece düzenlendi.

24 Eylül 2014 Çarşamba 17:48A+A-

Geceye Mescid-i Aksa Hatibi Kemal Hatib konuşmacı olarak katıldı. Hatib’in yanı sıra Bayarık Vakfı Başkanı Nasser Aldeen Agberia ve İsra Vakfı Başkanı Yusuf Avavda da iştirak ettiler.

Özgür-der Eynesil Temsilciliği’nin organize ettiği gecenin sunumunu KTÜ Özgür-Der Üniversite Gençliği adına Arif Can gerçekleştirdi. Program Boztepe Osmanlı Camii İmam Hatibi Osman hocanın Kur’an tilavetiyle başladı. Kur’an tilavetinin ardından Kudüs Davası’nı içeren bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

Sinevizyon gösterisinin ardından Filistin Davası’nın önde gelen isimlerinden olan, Mescid-i Aksa hatibi Kemal Hatib konuşma yapmak üzere kürsüye davet edildi. Konuşmasında Mescid-i Aksa’nın önemine yer veren Hatib şu ifadeleri kullandı:

“Mescid-i Aksa’nın Rabbimiz katında ve biz Müslümanlar için önemli bir yeri söz konusudur. Bu anlamda bizlerin Müslümanlar olarak bu noktada nasıl bir çaba ortaya koyduğumuz çok önemlidir.

Moğollar henüz Osmanlı yokken tüm Müslümanları katlediyorlardı. Bağdat’ta iki milyon Müslümanı kılıçtan geçirdiler. Sonra Mısır’a, daha sonra Gazze’ye yöneldiler. O dönemde Müslümanlar ümit kesecek noktaya gelmişlerdi. Ancak Gazze halkı büyük bir mukavemet gösterdi. Ve Allah’ın da yardımıyla zafer elde edildi.

Daha sonra bizler Kudüs’ü elimizden alan Hıristiyanlar’ın da zulmüne uğramıştık. Ancak Selahaddin Eyyubi ile dirildik.

Eğer Mescid-i Aksa hayatımızda yoksa Mescid-i Haram’ın bizler için önemli olduğunun hiçbir önemi yoktur. Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma gayreti gösteremeyenlerin direniş azmi ve geleceğe dair umutları da yoktur.

Şu an Ortadoğu büyük bir imtihandan geçiyor. Suriye’de zulüm, Mısır’da kanlı bir darbe söz konusu… Bizler de batıl da iyi biliyoruz ki, buralar özgürleştiğinde Kudüs de inşallah özgürleşecektir.

Siyonistler ‘Mescid-i Aksa’nın altında Süleyman Mabedi var’ diyerek mescidimizi günden güne yok etme gayreti içindeler. Ancak Allah’ın yardımı ve Mü’minlerin dua ve gayretiyle bu planları boşa çıkacaktır’’ dedi.

Haber: Bahadır Bayram
Foto: Yılmaz Dede

kudus.jpg

kudus7.jpg

kudus8.jpg

kudus9.jpg

kudus12.jpg

HABERE YORUM KAT