1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Trabzon’da Katil İsrail Protesto Edildi!
Trabzon’da Katil İsrail Protesto Edildi!

Trabzon’da Katil İsrail Protesto Edildi!

Meydan Park’ta Cuma namazını müteakip yapılan Gazzeli ve Suriyeli Müslümanlara destek eylemine yoğun ilgi vardı.

16 Kasım 2012 Cuma 19:02A+A-

 

Özgür-der Eynesil Temsilciliği, Trabzon İHH ve Akçaabat İlim Yolcuları Derneği’nin çağrısıyla Meydan Park’ta yapılan basın açıklamasına birçok sivil toplum kuruluşları destek verdi.

Bahadır Bayram tarafından yapılan ve aşağıda tam metni bulunan basın açıklamasında ‘Gazze’ye karşı İsrail’in saldırılarının yanında 2 Yılı aşkın süredir devam eden Suriye İntifadasında ise kardeşlerimiz Katil Baas-Esed diktası tarafından katletmektedir.20 aydır devam eden Suriye İntifadasında Beşşar Esed yönetiminin askeri operasyonlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 41 bin 387 kişiye ulaştığını bildirdi. Şimdi Gazze saldırısında haklı olarak ayağa kalkan kardeşlerimiz neden Suriye intifadasında sessiz kalmaktadırlar?

İsrail’e karşı direnen Hamas Suriyeli kardeşlerimizin yanında Esed Diktasının karşısındadır. Bizler de Suriye’de halkın yanında olan ve İsrail’in karşısında direnen Hamas’ın yanındayız! Suriye için susup sadece Gazze için ses çıkaranlara şunu söylemek istiyoruz; Suriyeli çocukların kanı Gazzeli çocukların kanından daha değersiz değildir...’denildi.

Nurullah Çiftçi’nin Ali Değirmenci'nin kaleme aldığı ‘Gazze; Direnen Şehir, Yaşayan Şehit’ adlı denemeyi okumasıyla sona eren eylemde kalabalık sık sık tekbir getirdi.’Hamasa Selam Direnişe Devam’,’Katil İsrail Katil Esed’,’Katil Esed sonun Mübarek olsun!’ sloganları atıldı.

Haksöz Haber

eynesil_trabzon_gazze_eylemi-(2).jpg

eynesil_trabzon_gazze_eylemi-(5).jpg

eynesil_trabzon_gazze_eylemi-(6).jpg

eynesil_trabzon_gazze_eylemi-(7).jpg

eynesil_trabzon_gazze_eylemi-(9).jpg

eynesil_trabzon_gazze_eylemi-(10).jpg

eynesil_trabzon_gazze_eylemi-(11).jpg

eynesil_trabzon_gazze_eylemi-(12).jpg

 

***

Trabzon Meydan Park’ta Okunan Basın Açıklamasının Tam Metni;

KUDÜS MUTLAKA BİZİM OLACAKTIR!

Hz. Peygamber(a.s)’ın mekânsal hicretini gerçekleştirdiği bu günlerde bizlerde ‘her hicret bir inkilaptır!’şiarıyla her türlü şirkten, tuğyandan, zulümden, haksızlıktan ve adaletsizlikten beri olduğumuzu tevhid, adalet ve özgürlük mücadelesi veren izzet sahibi Gazzeli ve Suriyeli kardeşlerimize sahip çıktığımızı göstermek, ümmet olma diriliğini ortaya koymak adına burada bulunmaktayız.

 İşgalci-Siyonist İsrail’in Filistin direniş hareketi Hamas’ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları komutanı Ahmed el-Caberi’nin aracına yönelik gerçekleştirdiği suikastla ‘cehennemin kapılarını sonuna kadar’ açmıştır. Bizler katil İsrail’i daha önce Fethi Şikaki’yi Malta’da şehid etmesiyle, tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Şeyh Ahmed Yasin’i sabah namazı çıkışı katletmesiyle, ölüm tercihini apachiden yana yapan Dr Abdullaziz Rantisi’yi şehid etmesiyle biliyoruz. Ama artık Rabbimize hamd ediyoruz ki; İslami Direniş Telaviv’i vuracak güce ve onura ulaştı.

 İki gündür Gazze'ye karşı devam eden İsrail saldırıları sonucu bir hamile kadın, iki yaşlı ve altı çocuğun aralarında bulunduğu 18 kişi şehit oldu ve silahsız sivillerin safından orta ve ağır derecede olmak üzere 180'den fazla kişi yaralandı. Buna rağmen kahraman Gazze halkı ve İslami Direniş Hareketi Hamas mücadelesine devam ediyor ve İsrail tarafından ortaya atılan ateşkes taleplerine karşı ise red cevabı verme izzetini kazanıyor.

Gazze’deki ambargoyu denizden delmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisindeki şehitlerimizin kanlarıyla hayat bulan Ortadoğu İntifadaları artık İsrail’in sonunu hazırlamıştır. Tunus, Mısır, Libya, Bahreyn, Yemen ve son olarak Suriye’deki intifada Müslümanların tekrar ümmet olma azmini yeşertti. Bugün ve Cumartesi günü diktatörleri deviren ülke liderlerinin-özellikle Mısır Başbakanının- Gazze’ye gidecek olmaları da bunun göstergesidir. Artık Ortadoğu’da yalnızlaşan Katil İsrail sonun başlangıcı hamlelere girişmektedir.32 saat içinde Gazze’yi topraklarına katacağını iddia eden İsrail’e bizde Halid Meşal’in dediği gibi diyoruz; Ahmed el-Caberi’yi öldürebilirsiniz! Halid Meşal’i öldürebilirsiniz! Ama Kudüs mutlaka bizim olacaktır.

 Gazze’ye karşı İsrail’in saldırılarının yanında 2 Yılı aşkın süredir devam eden Suriye İntifadasında ise kardeşlerimiz Katil Baas-Esed diktası tarafından katletmektedir.20 aydır devam eden Suriye İntifadasında Beşşar Esed yönetiminin askeri operasyonlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 41 bin 387 kişiye ulaştığını bildirdi. Şimdi Gazze saldırısında haklı olarak ayağa kalkan kardeşlerimiz neden Suriye intifadasında sessiz kalmaktadırlar? İsrail’e karşı direnen Hamas Suriyeli kardeşlerimizin yanında Esed Diktasının karşısındadır. Bizler de Suriye’de halkın yanında olan ve İsrail’in karşısında direnen Hamas’ın yanındayız! Suriye için susup sadece Gazze için ses çıkaranlara şunu söylemek istiyoruz; Suriyeli çocukların kanı Gazzeli çocukların kanından daha değersiz değildir...

Bizler Trabzon’dan Filistin ve Suriye direnişe bin selam gönderiyoruz. Nasıl Gazze ile dayanışma içindeysek Halep, Hama, Humus, İdlip ile de dayanışma içindeyiz. Rabbimiz Suriye’de Esed’in yıkılmasını, Gazze’nin ve Kudüs’ün kurtuluşunu nasip etsin. Şeyh Raid Salah’ın ifadesiyle ‘Özgür Kudüs’ün yolu Özgür Şam’dan geçer!

Son olarak Şehit komutanımız Ahmed el-Caberi’nin Hac farizası için gittiği kutsal beldelerden şahadetin den 3 gün önce döndüğü öğrenildi. Bizler de ‘Haccın mebrur Şahadetin kutlu olsun ey Şehid! Diyoruz.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum