1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Trabzon'da Esed ve İran Protestosu
Trabzonda Esed ve İran Protestosu

Trabzon'da Esed ve İran Protestosu

Suriye’de kimyasal silah kullanılarak gerçekleştirilen katliam Trabzon’da İslami Kuruluşlar tarafından protesto edildi.

23 Ağustos 2013 Cuma 11:58A+A-

İlim Yolcuları, İHH Trabzon ve Eynesil Özgür-der’in çağrısıyla Trabzon Meydan Park’ta gerçekleşen Basın açıklamasına çeşitli İslami kuruluşlar destek verdi.

Eynesil Özgür-der Temsilcisi Şükrü Uzun’un yönettiği Basın açıklamasında,’ Suriye'den gelen katliam haberleri karşısında sessiz kalmak bu cinayetleri onaylamaktır. Bu katliamlara alışmak ve tepkisiz kalmak insanlığın bitiş noktasıdır. Bizler Trabzonlu müslümanlar olarak zulme sessiz kalmadığımızı zalimin karşısında mazlumun yanında olduğumuzu ortaya koymak için buradayız.’dedi.

Gümüşhane’den gelerek Trabzon’da basın açıklamasına katılan Güney Uzun ‘Bu türden vahşete kalbinde zerre kadar insanlıktan bir pay kalmış hiç kimse sessiz kalamaz. Özellikle bu katliamın baş sorumlusu zalim Esed’e bir fiil yardım eden, Hasan Nasrallah ve Ali Hamaney’dir. Kendilerini Müslüman olarak nitelendiren bu kişiler Suriye’de Müslüman kanını döken bir zalime nasıl yardımcı olarak Müslüman kalabilirler. Kadınlara, çocuk yaşta kızlara tecavüz edip sonra öldüren erkeklere inanılmaz işkenceler yapan, camileri bombalayan bir rejimin hiçbir meşru bir savunması olamaz.’dedi.

Eylem sırasında “Müslüman Zulme Ortak Olamaz!”, “Katil İran, Katil Hizbullah!”, “Katil İran Suriye’den Defol!”, “Katil Rusya Suriye’den Defol!”, “Katil Hizbullah Suriye’den Defol!” sloganları atılırken kalabalık sık sık tekbirler getirdi.

Grup adına Basın açıklamasını okuyan Serkan Kaplan,’ başından beri bu alçak rejime tam destek veren İRAN, RUSYA ve ÇİN’de en az Esed kadar sorumludur. Yine Esed rejimine sessiz kalan ve hatta destekleyen ABD, AB ve kişiliksiz  Arap Devletleri, onların ülkemizdeki yerli işbirlikçileri ve şakşakçıları da bu suçlara ortaktır. Bizim inancımızda “ Zulme rıza zulümdür.” Hangi gerekçe ile olursa olsun Esed rejimini destekleyenleri veya “biz taraf değiliz” diyenleri yeniden düşünmeye davet ediyoruz.’ Dedi.

trabzon_misir_protesto.jpg

trabzon_misir_protesto-(2).jpg

trabzon_misir_protesto-(3).jpg

trabzon_misir_protesto-(4).jpg

trabzon_misir_protesto-(5).jpg

trabzon_misir_protesto-(6).jpg

trabzon_misir_protesto-(7).jpg

trabzon_misir_protesto-(8).jpg

HABERE YORUM KAT