1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Tokat'ta "Güneydoğu'da Neler Oluyor?" Semineri
Tokat'ta "Güneydoğu'da Neler Oluyor?" Semineri

Tokat'ta "Güneydoğu'da Neler Oluyor?" Semineri

Özgür-Der Suriye Yardımları Sorumlusu Hasip YOKUŞ, Kobani Süreci ve 6-7 Ekim provokasyonu bağlamında Irak ve Suriye ile Güneydoğunun, Kürt Sorunu Çözüm Sürecinin geleceği hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

10 Kasım 2014 Pazartesi 19:06A+A-

İHH Tokat Temsilcisi Cemil ÇAĞLAR ile Özgür-Der Amasya Temsilciliğinin ortak organizasyonu ile, 9 Kasım 2014 Pazar Günü Saat 13.00’de Eğitim Bir-Sen Tokat Şubesi M.Akif İnan Salonunda verilen seminerde,  Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Suriye Yardımları Sorumlusu Hasip YOKUŞ, Kobani Süreci ve 6-7 Ekim provokasyonu bağlamında Irak ve Suriye ile Güneydoğunun, Kürt Sorunu Çözüm Sürecinin geleceği hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Güneydoğu sorununun Irak ve Suriye sorunundan bağımsız ele alınamayacağını ifade eden YOKUŞ, tüm bu sorunların temelinde 100 yıl önce batılılar tarafından tesis edilen yapay sınırlar ve ulus devlet uygulamalarının yattığını; çözümünde bölgede Osmanlı yönetim sistem ve anlayışının yeniden hakim kılınması olduğunu söyledi.

Çoğunluğu öğretmen olan dinleyicilerce ilgi ile takip edilen seminerin ardından soru cevaplarla adeta bir istişare havasında devam eden program, Kürt Sorunu Çözüm Sürecine Türkiye’nin doğusu ile batısı arasında ortak bir konsensüsün oluşmuş olduğunu ortaya koydu.

(Seminerin geniş özetini okumak isteyenler, aynı seminerin 8 Ekim Cuma Günü Özgür-Der Amasya Temsilciliğinde verilen geniş özetini ihtiva eden haberine göz atabilirler.) Tıklayın >>>

tokat-egitimbirsen.jpg

tokat.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT