1. HABERLER

  2. HABER

  3. TIR Durduran Savcılardan Açıklama
TIR Durduran Savcılardan Açıklama

TIR Durduran Savcılardan Açıklama

MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili soruşturmada görevden alınan savcılar AA'ya açıklama yaptı. TIR'ların aranması emrini veren Savcı Takçı, "Silah ve patlayıcı ihbarını yok saymak vatana ihanettir" dedi.

17 Ocak 2015 Cumartesi 10:35A+A-

MİT TIR'larının Hatay ve Adana'da durdurulması ve aranmasında görev alan Cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıklıoğlu haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar HSYK 2. Dairesi'nce görevlerinden uzaklaştırılmıştı. 

Geçen yıl Suriye'ye giden TIR'larda arama yapılması talimatını veren Cumhuriyet Savcısı Aziz "Ben tarih önünde, vicdan aynasında, hukuk önünde yapmam gerekeni yaptığıma inanıyorum" ifadesini kullandı.

HSYK'nın kararını değerlendiren Takçı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Suçlamaya konu TIR ihbarları, görev bölgemiz itibarıyla dikensiz gül bahçesi olmayıp aksine çok titiz olunması, terör eylemlerine fırsat verilmemesi gereken bir ortamda yapılmıştır. Bu ortamda yapılan patlayıcı veya silah yüklü bir araç ihbarını yok saymak, arama yapılması için gereken tedbirlere izin vermemek vatana ihanet sayılabilecek ağırlıkta ihmal göstermek anlamına gelecektir."

Takçı yaşananlarla ilgili ulusal ve uluslararası mahkemelerde hukuk mücadelesini sürdüreceğini belirtti. 

'Hukuki değil'

Görevden alınan savcılardan Ahmet Karaca ise "Gaziantep'te görev yapan bir Cumhuriyet savcısı olarak Adana'da devam eden bir soruşturmayı etkileyeceğim gerekçesiyle açığa alınmam, yapılan tasarrufun hukuki olmadığını göstermektedir" dedi.

'Neyle suçlandığımı bilmiyorum'

TIR'ların durdurulması ve aranmasında görev alan Cumhuriyet savcılarından Antalya Cumhuriyet Savcısı Süleyman Bağrıyanık ise, "Bu konuyla ilgili neyle suçlandığıma ilişkin herhangi bir tebligat yapılmadı. Savunma da vermedim. Neyle suçlandığımı bilmiyorum" dedi.

(AA)

HABERE YORUM KAT

2 Yorum