1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Timeturk’te İlginç Haberler!
Timeturk’te İlginç Haberler!

Timeturk’te İlginç Haberler!

Son günlerde sıklaşmaya başlayan “İran güzellemeleri” haberleri (!) neyin nesi?

26 Temmuz 2014 Cumartesi 16:19A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gazze’ye yönelik Siyonist saldırıların ivme kazanmasıyla birlikte bazı çevrelerde bir anda vahdet, kardeşlik, birlik, beraberlik söylemleri revaç bulmaya başladı. Birileri adeta içlerine sinmeyen bir sıkıntıdan kurtulma ve birikmiş bir özlemi dışa vurmak için fırsat yakalamış gibiydiler. Dışarıdan bakan biri rahatlıkla Siyonistlerin katliamlarının birilerine adeta aradıkları “flört” arayışları için arka fon sunduğunu söyleyebilir.

Bu ilginç yakınlaşmanın en net gözlemlenebildiği yerlerden biri Timeturk haber sitesi. Günlerdir bu sitede dikkat çekici haberler(!) okuyoruz. "Nasrallah Halid Meşal’e destek telefonu açmış!", "Hamaney Batı Şeria halkını kıyama çağırmış!", "İran’da yüzbinler Kudüs için yürümüş!" vs. vs. 

Bu haberlerin ardında ne var bilmiyoruz. Timeturk yöneticilerinin iyiniyetlerinden kuşku duymuyoruz. Mutlaka Müslümanlara katkı sunma, karşılaşılan zorluklara ilişkin bazı çabalar geliştirme mantığı ile hareket ediliyordur, başka türlü bir şey düşünmeyiz, düşünmek de istemeyiz ama bu yaklaşımın haklı ve sürdürülebilir olmadığını hatırlatmayı da sorumluluk biliriz.  

Timeturk’teki kardeşler ve başka Müslümanlar eğer, “Hiç olmazsa Filistin hususunda bir olalım, ayrı düşmeyelim” mantığından hareket ediyorlarsa, bilsinler ki, bu adil bir mantık değildir. Adalet zulme bulaşanı zulümden çekip kurtarmaya çalışmakla olur. Kardeş gördükleriniz, görmek istedikleriniz Müslümanları katlediyorsa ve bu zulümlerinden hiçbir şekilde vazgeçme eğilimi içinde görünmüyorlarsa hiçbir şey olmamış gibi davranılmaz. Önce zalimliği bıraksınlar, sonra kardeşliğin mümkün olup olmadığını düşünelim!

Özetle Suriye’de oluk oluk Müslüman kanı akarken, “şimdilik bu konuyu kenara koyalım, anlaşabildiğimiz konuları öne çıkartalım” mantığı yanlış ve çirkin bir mantıktır. Suriye’de deprem, sel felaket falan olmadı. Bilinçli, programlı bir biçimde İran’ın başrolünde olduğu bir katliam yürütülüyor. Bu görmezden gelinemez. Suriye paranteze alınamaz! Suriye’de işlenen zulümlerin sıkıştırılabileceği büyüklükte bir parantez asla bulunmaz!

HABERE YORUM KAT

13 Yorum