1. HABERLER

  2. HABER

  3. THK Başkanı'na Tutuklama Talebi
THK Başkanı'na Tutuklama Talebi

THK Başkanı'na Tutuklama Talebi

Türk Hava Kurumunda (THK) "bazı usulsüz işlemler yapıldığı" iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişiden, Kurum Başkanı Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 7'si tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi

31 Ekim 2014 Cuma 14:20A+A-

Türk Hava Kurumu’nda (THK) da “bazı usulsüz işlemler yapıldığı" iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında Emniyet'te işlemleri tamamlanan 10 kişi sağlık kontrollerinin ardından adliyeye getirildi. Şüpheliler soruşturmayı yürüten Kaçakcılık ve Mali Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Savcı Ali Alper Saylan'a ifade verecek.

Al Jazeera'nin savcılık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, soruşturma kapsamında sekiz ay boyunca şüpheliler teknik takiple izlendi. Şüphelilerin bazı ihalelerden rüşvet aldıkları iddia ediliyor.

Soruşturma kapsamında 11 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Polis, THK Başkanı Osman Yıldırım ile bazı yakınları ve kurum çalışanlarının da aralarında bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili bir kişi aranıyor.

Al Jazeera ve AA

HABERE YORUM KAT