1. HABERLER

  2. HABER

  3. The Week Dergisinden Çok Konuşulacak ABD - İran Kapağı!
The Week Dergisinden Çok Konuşulacak ABD - İran Kapağı!

The Week Dergisinden Çok Konuşulacak ABD - İran Kapağı!

ABD merkezli yayın yapan haber dergisi The Week, son sayısında kapağını çok konuşulacak bir illüstrasyona ayırdı. İran ve ABD arasındaki ilişkileri ele alan dergi, İran ve ABD arasındaki ortaklığı konu ediniyor.

26 Mart 2015 Perşembe 00:03A+A-
ABD ve İran arasında nükleer müzakerelerle birlikte gün yüzüne çıkan işbirliğinin Irak'ta ortak operasyonlar yapma noktasına varmasının ardından ABD ve İran arasındaki ilişki Batı basınında daha sık gündem olmaya başladı. ABD'nin İran ile birlikte Irak'ta IŞİD güçlerine karşı yürüttüğü operasyonu kapağına The Week dergisi, ABD'nin güçlü haber yayın organlarından birisi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun etkili isimlerinden Kasım Süleymani ile ABD'yi sembolize eden meşhur karakteri aynı yorganın altında gösteren dergi, tarafların IŞİD'e karşı yürüttüğü savaşı anlatan haberini "Strage bedfellows, fighting ISIS with Iran's Gen.Suleimani" başlığıyla kapaktan anons ediyor. "Yabancı yatak arkadaşları; İranlı General Süleymani ile birlikte IŞİD'e karşı karşı savaşıyor" ifadeleriyle sunulan haberin içeriği merak konusu olurken The Week dergisinin kapağında kullandığı illustrasyon, Irak'ın ikinci kez işgalinden bu yana İran ve ABD arasında süregelen ortaklığa ilginç bir göndermede bulunuyor.


Hatırlanacağı üzere daha Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, kendi destekleri olmadan ABD'nin Afganistan ve Irak'ı işgal edemeyeceğini söylemiş, Irak'ta da ABD işgalinden sonra iktidar büyük oranda İran destekli Şiilerin eline geçmişti. Halen Irak'ta 30.000 İranlı militanın savaştığı bizzat Iraklı yetkililer tarafından duyurulurken, Irak'ta savaşan Şii milisleri İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kasım Süleymani bizzat yönetiyor. Kasım Süleymani öncülüğündeki Şii milisler IŞİD ve Sünni aşiretlere karadan saldırırken ABD'nin başını çektiği Koalisyon da hava saldırılarını sürdürüyor.

İŞTE DERGİNİN ÇOK KONUŞULACAK KAPAĞI!

week-dergisi.jpg

Kaynak : TİMETÜRK

HABERE YORUM KAT