1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Tevhid Dergisi’ne “Huzur Operasyonu” ve “Huzuru Tehdit Eden” Siyasi İklim
Tevhid Dergisi’ne “Huzur Operasyonu” ve “Huzuru Tehdit Eden” Siyasi İklim

Tevhid Dergisi’ne “Huzur Operasyonu” ve “Huzuru Tehdit Eden” Siyasi İklim

​​​​​​​Bahadır Kurbanoğlu, Polisin Konya’da "Huzur Operasyonu" bağlamında bir Siyer seminerine yaptığı baskını yorumladı.

09 Aralık 2018 Pazar 16:17A+A-

Bahadır Kurbanoğlu / Haksöz Haber

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, dün akşam yüzlerce katılımcının bulunduğu siyer semineri esnasında Konya Tevhid Dergisi Temsilciliği'ne "Huzur operasyonu” kapsamında operasyon düzenlendi.

Temsilcilikte yedi yıldır her cumartesi yapılmakta olan seminerin bitmesine yakın dergi temsilciliğinin mescid bölümüne giren TEM, Çevik Kuvvetve Güvenlik Şube ekipleri programın bitmesine müsaade etmeyerek tüm katılımcıların üst aramasını ve kimlik kontrolünü yaptı.

"Huzur Operasyonu" adı altında yapılan baskında dergi temsilciliğinde bulunan 620 adet "Tüm Rasullerin Ortak Daveti", 44 adet "Cennete Davet Var", 187 adet "Haydi İslam'a", 35 adet "Dinin Doğru Anlaşılmasında Dört Temel Kaide" adlı kitablara savcılık talimatı ile el konulduğu tutanak altına alındı.

Böylelikle herhangi bir gözaltı ve tutuklanmanın yaşanmadığı operasyon, ardında “Siyer dersine katılan insanların ‘huzurlarını bozmanın’ dışında ne tür bir güvenlik sorununa çare oldu?” sorusunu bıraktı. Tabii bandrollü, internet kitap sitelerinde resmi satışları yapılan kitapların –ne kadarıyla ilgili elde toplatma kararı vardı şeklindeki soruyu da maalesef fuzuli bularak- toplanıp götürülmesi de cabası.

Yazının Devamı >>>