1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Teşbih’in Kodları ve Kanlı Musluk Göstergesi
‘Teşbih’in Kodları ve Kanlı Musluk Göstergesi

‘Teşbih’in Kodları ve Kanlı Musluk Göstergesi

Kanlı musluk metaforuna eşlik eden tehditkâr sloganları reklam tasarımcıları tarafından hazırlanamayacak kadar korku ve baskı içeriyor. Su kültürünü değil ama mesajlar örgüt kültürünü geliştirme ve derinleştirmeyi ihtiva ediyor.

04 Mayıs 2015 Pazartesi 04:30A+A-

Kenan Alpay / Haksoz Haber

Siyah zemin üzerine kan kırmızı renkle yazılan Farkında mısınız? sorusuna eşlik eden Sahip çıkmazsanız uzak değil ikazı meğer herhangi bir şantaj veya korku salma unsurunu ihtiva etmiyormuş. HDP’li Van Belediye’sinin Su Kültürünü Geliştirme Projesi bağlamında toplumda bilinç ve farkındalık oluşturmak üzere giriştiği bir sosyal sorumluluk çalışması gereksiz bir paniğe sebep olmuş.

Neyse ki VASKİ yaptığı bir basın açıklamasıyla “projenin basit siyasi hesaplara alet edilemeyecek kadar değerli” olduğunu cümle âleme hatırlatmış. Bir de içinden geçmekte olduğumuz süreçte hem siyasilerin hem de basın yayın mensuplarının insanlık adına hassas olması gerektiği hatırlatılmış. Lakin yine de şehrin her köşesinde boy gösteren kanlı musluklara eşlik eden hafif örtük tehdit mesajlarıyla donatılan billboardlarını daha fazla yanlış anlamalara sebebiyet vermemek üzere kaldırmayı ihmal etmemiş Van Belediyesi.

Şantajı Görme, Polemik Olmasın!

Kanlı musluk metaforuna eşlik eden tehditkâr sloganları reklam tasarımcıları tarafından hazırlanamayacak kadar korku ve baskı içeriyor. Su kültürünü değil ama mesajlar örgüt kültürünü geliştirme ve derinleştirmeyi ihtiva ediyor. Bu mesajların örgütün dağ kadrosundan gelen talimatlar doğrultusunda kamuoyuna en uygun formda sunmak üzere şehirdeki polit büro ekibi tarafından hazırlandığı besbelli.

Yazının Devamı >>>