1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Terörle Mücadele”de Esed Terörünün Baş Destekçisi Putin’e Muhtaç Olmak
“Terörle Mücadele”de Esed Terörünün Baş Destekçisi Putin’e Muhtaç Olmak

“Terörle Mücadele”de Esed Terörünün Baş Destekçisi Putin’e Muhtaç Olmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Terörle Mücadele”de Esed terörünün baş destekçisi Putin’e ihtiyacı varmış!

24 Ekim 2016 Pazartesi 12:18A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu’da ‘terörle mücadele’ için Suriye’de Esed ve İran ile birlikte estirdiği terör dünyanın malumu olan Putin’in desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rus resmi kanalı Rossiya-1’de Mihail Gusman’ın sunduğu Formula Vlasti programına katılarak Ortadoğu’daki ‘terörle mücadele’ sürecine değindi. Erdoğan, bu konuda Putin’e büyük ihtiyaç duyduğunu belirterek, Rusya ile işbirliği için gereken her adımı atmaya hazır olduklarını belirtti.

Erdoğan, 24 Kasım’da yaşanan ‘uçak krizi’ için ‘üzücü ve talihsiz’ yorumunu yaptı ve “Suriye topraklarındaki bu olayla bağlantısı olanlar yakalanarak mahkemeye verilmiş bulunuyor. Soruşturma devam ediyor. Şu anda Rus pilotun ölümüne neden olan kişi cezaevinde.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Akkuyu konusunda çok zaman kaybettik. Akkuyu, Rusya ile yaptığımız hayati, çok ciddi ve önemli bir proje. Çünkü burada konu nükleer enerji ile ilgili. Hedef bu projeyi bir an önce bitirerek işletmeye açmak."

Turizm konusundaki endişelerle ilgi konuşan Erdoğan, "Turizm bölgelerindeki güvenliğin sağlanması konusunda ise tüm önlemlerin alındığını sayın Putin’e söyledim.” dedi.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum