1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Terör Örgütü İlan Etme Maskaralığı!
Terör Örgütü İlan Etme Maskaralığı!

Terör Örgütü İlan Etme Maskaralığı!

Hollanda Cephe Şamiye’yi terör örgütü ilan ederek, İslami yapılar hakkında konjonktürel olarak geliştirilen ılımlı-aşırı ayrımının hiçbir geçerliliğinin olmadığını ortaya koymuş oldu!

13 Eylül 2018 Perşembe 19:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

Küresel güçler dün ılımlı diye niteledikleri örgütleri bugün terörist ilan edebiliyorlar. Birileri ılımlı-aşırı ayrımları ile direniş gruplarını tasnife tabi tutarak yol alabileceğini zannetsin; Batılı güçler kendilerinden farklı dünya görüşüne ve gelecek perspektifine sahip tüm İslami yapıları terörist kategorisinde değerlendirmek için fırsat kolluyor.

Hollanda’da yaşanan Cephe Şamiye hadisesi bu durumun somut bir göstergesi oldu. Hollanda hükümetinin 2015’ten 2017’ye kadar silah dışı yardımlarla desteklediği, üniforma ve araç desteği verdiği Suriyeli direniş örgütü Cephe Şamiye, Kamu Savcılığı Departmanınca terör örgütü ilan edildi.

Konu geçtiğimiz hafta bir Hollanda vatandaşının Cephe Şamiye örgütüne üye olduğu iddiasıyla yargılanması üzerine gündem geldi. Cephe Şamiye, Abdulkadir Salih’in kurucusu olduğu ve bir dönem Halep’te etkili olan Liva Tevhid örgütünün devamı olarak biliniyor.

Savcılık bu kararını Cephe Şamiye’nin ‘selefi ve cihadçı’ bir kimliğe sahip olduğu ve kendisine nihai hedef olarak İslam Hilafeti’ni seçtiği gerekçesine dayandırdı.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum