1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Temmuz Dergisi'nin Ocak 2019 Sayısı Çıktı!
Temmuz Dergisi'nin Ocak 2019 Sayısı Çıktı!

Temmuz Dergisi'nin Ocak 2019 Sayısı Çıktı!

Aylık edebiyat, sanat ve fikriyat dergisi Temmuz, 2019’un ilk sayısıyla raflardaki yerini aldı. Temmuz’un 28. sayısı olan Ocak sayısı, okuyucuya zengin bir içerik sunuyor.

05 Ocak 2019 Cumartesi 14:35A+A-

Derginin Ocak sayısında kapağa, tabiata bembeyaz bir örtü gibi serilen kış görseliyle birlikte “Kalmak Zorundayız!” vurgusu taşınmış. “Yüzümün Rengini Geri Verin Bana” isimli giriş yazısında, mültecilik ve sürgün duyguları, dönüş özleminin imkânları ile birlikte ele alınmış.

Temmuz her zamanki gibi Üstad Hasan Aycın’ın etkileyici bir çizgisi ile sayfalarını aralıyor. Bu yılın ilk sayısında birçok güzel şiire de yer verilmiş. Ocak sayısına şiirleriyle destek veren şairler: Emrah Çiftçi, Tunay Özer, Selda Yarar, Mehmet Gemci, Necati Atilla Soykan, Mehmet Akif Öztürk, Bedirhan Kılıç, Ahmet Laçin, Ahmet Tepe, Doğancan Kambur, Fatma Beyza Çolak, Hasan Fahri Tan, Ahmet Ardıç, Ümit Çiçekli. Ayrıca bu sayıda Wallace Stevens’a ait bir şiirin de çevirisi yer alıyor.

Bu sayıda öykü türünde de farklı hikâyeleri okuyucuyla buluşturan metinler yer alıyor. 28. sayıda öyküleriyle dergimizde yer alan isimler: Bünyamin Sevim, Hakan Kaya, Kenan Yusuf, Merve Can, Erol Yıldırım, Ümit Köksal, Salih Ekrem Polat, Şener İşleyen, Zekeriya Tamir.

Yılın ilk sayısında Murat Koç, roman ve romancı değerlendirmelerine “Gerçekçi ve Romantik Bir Yazar: Sabahattin Ali” isimli yazıyla devam ediyor. Ferhat Çiftçi de Ali Emre’nin yeni romanını, “Selahaddin/Şark’ın Kartalı: Romandan Bir Dua” başlığı altında ayrıntılarıyla ele alıyor. Ocak sayısında Erdoğan Aydoğan “Elâ!”, Mehmet Mortaş “Kriminal Ruh Travması Saatleri”, Oktay Güler Biliyorum” ve Sadullah Taşçı Uyanınca Çirkin” başlığını taşıyan denemeleriyle yer alıyorlar. Bu sayıda ayrıca Najla Tammy Kepler’in “Nereye?” isimli denemesinin çevirisi de yer alıyor.

Temmuz’un 27. sayısında kitap ve yazar değerlendirmeleri şu yazılarla yer alıyor: Necmi Küçük, Lübnanlı şair Ebû Mâdî’yi “Tütüncü Dükkânından New York’a Bir Şairin Öyküsü” başlığı altında okuyucuya tanıtıyor. Yavuz Balı, Mustafa Kutlu’nun Mavi Kuş isimli öyküsünü ve bu öyküde yer alan bir karakteri “Mavi Kuş’ta Bir Bibliyoman: Doktor Yahya” isimli yazıyla değerlendiriyor.

Hüseyin Cömert, Yunus Nadir Eraslan’ın Çırak isimli öykü kitabını ayrıntılı biçimde ele alırken Mehmet Akif Öztürk, “Kan Satmak, Sadece Kan Satmak mıdır?” isimli yazısında, Çinli yazar Yu Hua’nın Kanını Satan Adam isimli romanını tanıtıyor. Akif Gülmez Hüseyin Su’nun Entelektüel Öfke: Nuri Pakdil isimli eserini değerlendirerek ayrıntılı bir Nuri Pakdil sunumu yapıyor. Bu yazıyı Necmettin Asma’nın Nuri Pakdil portresi süslüyor. Elvan Alaçam ise “Bir Modern Toplum Tenkidi: The Square (Kare)” isimli yazısında son dönemde adından çokça söz ettiren The Square isimli filmi değerlendiriyor.

temmuz-ocak-2019.jpg

HABERE YORUM KAT