1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Temmuz Dergisinin Kasım Sayısı Çıktı
Temmuz Dergisinin  Kasım Sayısı Çıktı

Temmuz Dergisinin Kasım Sayısı Çıktı

Temmuz Dergisinin 4. sayısı çıktı.

30 Ekim 2016 Pazar 05:05A+A-

Kasım 2016 tarihli 4. sayısına “çürüme” ve “çözülme”den hicret etme çağrısıyla başlıyor Temmuz. “Kırıldıkça sürgün veren / dalların kardeşiyiz biz” dizelerine can veren sıra dışı bir kapak tasarımı hemen dikkat çekiyor dergide. Şiir, öykü, çizgi ve denemelerin yanı sıra farklı konulardaki kuramsal, eleştirel ve siyasal içerikli yazıların bulunduğu bu sayıda,Güray Süngü ile yapılmış kapsamlı bir söyleşiye de yer veriliyor.

Aylık edebiyat, sanat ve fikriyat dergisi Temmuz’un Kasım sayısı, Hasan Aycın’ın bir çizgisiyle açılıyor. Berat Bıyıklı, Ali Emre, Adem Turan, Ercan Ata, Ayşe Çelikkaya, Sadık Koç, M. Akif Şahin, Ahmet Laçin ve Yavuz Balı bu sayının şairleri. Yunus Emre Altuntaş da güzel ve farklı bir metinle bu sayıya katkı veriyor.

Hayrettin Orhanoğlu, Abdullah Harmancı ve Ayşegül Genç; öyküleriyle yer alıyor Temmuz’da. Mustafa Uçurum, Hale Beyza, Adem Özköse ve Ali Emre’nin denemeleri dikkat çekici. Mustafa Yılmaz’ın “Bir Virgül Uğruna Ölmek ya da Yazmanın Karanlık Kuyusu”, Akif Hasan Kaya’nın “Hikâyenin Sonu”, Erdoğan Aydoğan’ın “Beyaz Adam Sendromu”, Serkan Akın’ın “LesnayaGrud Gezegeni” başlıklı metinleri, içerik ve anlatımlarıyla öne çıkan yazılardan.

Murat Koç, “Cumhuriyet Dönemi Tarihi Romanlarının İdeolojik Mahiyeti” başlıklı incelemesiyle, roman ve ideoloji bağlamındaki yazılarına yeni bir pencere açıyor. Hayrettin Orhanoğlu, bu sayıda Ali Ural’ın şiirindeki imge evreni üzerinde yoğunlaşıyor. Erencan Yüksel’in, “Spartaküs ve Sanat” başlıklı önemli yazısıyla yer aldığı dergide; Mukadder Değirmenci, ünlü bilgin Kâtip Çelebi’nin Halep’te geçen ve daha sonra bütün hayatını etkileyen yılların izini sürüyor. Erkam Kuşçu, “Sayılar, Kolonyalizm ve İnanç: Infinity” başlıklı yazısında, kapsamlı bir film değerlendirmesi yapıyor.

Derginin 15 Temmuz Şehitleri köşesinde bu ay Özcan Ünlü’nün Şehit Mustafa Cambaz’la ilgili bir yazısı var. Murat Kurt, Foto Kritik’te bu sayıda Zanzibar / Tanzanya’da çektiği bir fotoğraf üzerinden duygu ve düşüncelerini paylaşıyor okuyucuyla. Resimli Edebiyat Tarihi de yine edebiyat tarihinin farklı dönemlerine ve isimlerine ait bilgiler içeriyor. Emre Yetkin ise yazısında, Adem Turan’ın BorgesBorges adlı şiir kitabı üzerinde duruyor. Derginin son sayfasında Necmettin Asma’nın bir çizgisi var.

Derginin bu ayki söyleşi konuğu, Güray Süngü.

Temmuz, bu ay, romanları ve hikâyeleriyle tanınan, son dönemin önemli yazarlarındanGüray Süngü ile yapılan bir söyleşiyi sayfalarına taşıyor. “Her Yazar, Yazmak İstediği O Büyük Eserini Yazamadan Ölür.” başlığıyla takdim edilen söyleşide Güray Süngü’nün kitapları, hayata ve sanata bakışıyla ilgili değerli bilgiler yer alıyor. Söyleşinin ardından, Selma Aksoy Türköz tarafından kaleme alınan “Ayrıntıların, Kanayan Yaraların, İncitilen Çocukların Öyküleri: Vicdan Sızlar”başlıklı yazıda, yazarın geçtiğimiz günlerde yayımlanan öykü kitabı değerlendiriliyor.

temmuz4.jpg

Abonelik: temmuzdergisi.com/abonelik/

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT