1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Temmuz Dergisinin Haziran Sayısı Çıktı
Temmuz Dergisinin Haziran Sayısı Çıktı

Temmuz Dergisinin Haziran Sayısı Çıktı

Temmuz Dergisinin Haziran 2018 tarihli 23. sayısı raflarda yerini alıyor.

05 Haziran 2018 Salı 12:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

Aylık edebiyat, sanat, fikriyat dergisi Temmuz 23. sayısıyla okurları ile buluştu.

Temmuz'un bu sayısında kapakta renkli bir ambiyans tercih edilirken, kapağın hemen altına "Felaketi Es Geçecek Değiliz!" sözü iliştirildi.

Dergi bu sayısında da şiirden, öyküye, denemeden, incelemeye okuruna zengin bir içerik vaat ediyor.

Derginin basın metni:

Aylık edebiyat, sanat, fikriyat dergisi Temmuz’un Haziran 2018 tarihli 23. sayısı zengin bir içerikle okuyucusuyla buluşuyor.

Edebiyat, sanat ve fikriyat alanlarında birçok türden esere yer vermeye çalışan Temmuz’un bu sayısının kapağı görsel bir şöleni andırıyor. Kapağa çekilen “Felaketi Es Geçecek Değiliz!” sözleri hissiyatımızdaki muharrik duygulara sesleniyor. “Ölüm Ezgisidir Söylediğimiz” başlığını taşıyan giriş yazısı ise düşlediğimiz bir dünya için ödediğimiz, ödemek zorunda bırakıldığımız bedellerin değerini vurguluyor.

Üstad Hasan Aycın’ın etkileyici bir çizgisi ile sayfalarını aralayan Haziran sayısında birçok güzel şiire yer verilmiş. Bu sayıya şiirleriyle katkı sağlayan şairler: Burhan Sakallı, Tunay Özer, Ahmet Laçin, Davut Güner, Umut Cemal, İmdat Akkoyun, Necati Atilla Soykan, Mehmet Akif Şahin, Mehmet Âkif Öztürk, Nilüfer Zontul Aktaş, Erkam Kuşçu, Ali Şahin.

Haziran sayısında yaşamı ve insanı ıskalamayan çok güzel öyküler de yer alıyor. Hayatı çok farklı yönlerden görmemizi, hissetmemizi sağlayan öyküleriyle bu sayıda yer alan öykücüler: Bünyamin Sevim, Tanju Kildiş, Emine Nur Çakır, Zeynep Kahraman Füzün, Şener İşleyen, Gülden Bayraktar, Sıddık Yurtsever.

Bu sayıda Mehmet Mortaş, “Hırslarımızın Mezarlığı” başlığı taşıyan denemesinde insanın dinmek bilmeyen acizliğini resmediyor. Mustafa Uçurum, “Mevsimlerle Direnmek” isimli anlatısında darbelere direnmeye çalışan mevsimleri anıyor, hafızalarımızı yokluyor. Sadullah Taşçı ise “Safları Sıklaştıralım” başlığını taşıyan denemesinde yabancılaşmaya inat saf tutması gereken insanlığımıza sesleniyor.

Serkan Akın, Haziran sayısında “Bitkisel Bir Hayat: Oblomovluk” başlığı altında İvan Gonçarov’un “Oblomov” isimli eserini Rus edebiyatı ve Rus toplumu bağlamında ele alarak bu meşhur karakterin bizim toplumlarımızdaki yansımalarını irdeliyor. Murat Koç, Türk romanının kesitsel analizlerine “Oğuz Atay ve Tutunamayanlar’ın Dünyası” isimli yazısıyla devam ediyor. Sinan Ön, Peyami Safa’nın düşünce dünyasına döneminin koşullarını göz ardı etmeden ışık tutmaya çalışıyor “Peyami Safa Düşüncesinde Doğu-Batı Diyalektiği” isimli yazısında. Mustafa Bostan ise bu sayıda “Erdem Bayazıt Şiirinde Peygamberler: Derviş Burcundan Şiiri Örneği” başlığı altında, Bayazat’ın, şiirindeki İslami tonu, kısas-ı enbiya temasıyla güçlendirmesini işliyor.

Haziran sayısında özenle hazırlanmış kitap değerlendirmeleri de yer almakta. Hüseyin Cömert, “Nuh’un Kızı/ Mukadder Gemici” başlığı altında Mukadder Gemici'nin “Nuh’un Kızı” isimli yeni hikâye kitabını değerlendiriyor. Mehmet Âkif Öztürk, Ognjen Spahic tarafından yazılan “Hansen’in Evlatları” kitabını “Hansen’in Evlatları Avrupa’nın Son Cüzzam Hastanesine İçerden Bir Bakış” isimli yazısında ele alıyor. Abdullah Yıldırım ise “Modern Zaman Seyyahı” başlığını attığı yazısında Hüseyin Ahmet Çelik’in “Sevinebilirsin Suada İşte Yalnızız” kitabını tanıtıyor.

Uğur Cumaoğlu, “Sinemanın Edebiyatla Görsel Teması” ve İsmail Irmacık “Sinemada Yapı Bozum (Mother 2017)” isimli yazılarıyla bu sayıya sinema alanında yaptıkları değerlendirmelerle destek oluyorlar. Kemal Kurak tabiattan güzel tasvirler eşliğinde zamanı sessizce donuklaştıran unutkanlığımızın fotoğrafını çekiyor “Sessiz Sorular” isimli yazısında. 23. sayının son sayfalarında ise Necmettin Asma’nın çizimi ve Mustafa Yılmaz’ın “Fırtınalı Bir Umman Necip Fazıl Kısakürek” isimli yazısı ile Necip Fazıl Kısakürek anılıyor; onun derli toplu bir portresine yer veriliyor.

www.temmuzdergisi.com

[email protected]

Abonelik: temmuzdergisi.com/abonelik/

twitter/facebook/instagram: TemmuzDergisi

temmuz_haziran_2018_kapak-001.jpeg

HABERE YORUM KAT