1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Temmuz Dergisi Aralık 2017 Sayısı Çıktı!
Temmuz Dergisi Aralık 2017 Sayısı Çıktı!

Temmuz Dergisi Aralık 2017 Sayısı Çıktı!

Aylık edebiyat, sanat, fikriyat dergisi Temmuz’un Aralık sayısı zengin bir içerikle okuyucusuyla buluşuyor.

02 Aralık 2017 Cumartesi 16:02A+A-

Çarpıcı bir görseli kapağına taşıyan Temmuz, adeta şairin dediği gibi “Yıkılma sakın!” çağrısında bulunuyor.  “Bir dağı ancak bir dağ taşır” diyen dostların dergisi Temmuz’un Aralık sayısı 80 sayfa. Temmuz’da yine birçok türde edebi esere ve incelemeye yer verilmiş. Temmuz’un bu sayısında Selvigül Kandoğmuş Şahin’in, Ercan Ata ile “Yazma Serüveni” üzerine yaptığı çok değerli bir röportaj da yer alıyor.

1-021.jpeg“Yoksullaşan Hayata Karşı Ses Vermek” başlığıyla yayınlanan sunuş yazısı Temmuz’un edebiyat, sanat ve fikriyata dair temel ilkelerini kalınca vurgularla hatırlatıyor. Sözü güçlendirmek, bunu da kimlikli, duruşlu ve omurgalı bir tarzda yapmak için üzerimize düşen sorumluluğu vurguluyor.

Üstad Hasan Aycın’ın şahane bir çizgisiyle okuyucuyu selamlayan Temmuz’un Aralık sayısına şiirleriyle değer katan şairler; Nurettin Durman, Mehmet Gemci, Mehmet Âkif Öztürk, Yağız Gönüler, Nilüfer Zontul Aktaş, Necati Atilla Soykan, Tunay Özer, M. Akif Şahin, İmdat Akkoyun, Osman Sevim, Ahmet Can Altıok, Ahmet Tepe, Yunus Çolakoğlu.

Her ay olduğu gibi bu sayıda da yaşamdan kesitleri çarpıcı anlatımlarla aktaran çok güzel öyküler sergileniyor. Temmuz’un Aralık sayısını öyküleriyle güzelleştiren öykücüler; Erdoğan Aydoğan, Bünyamin Sevim, Ayşe Sena Er, Aysun Bahar Asar, Kenan Yusuf, Davut Güner, Sadullah Taşçı, Sait Altın, Şener İşleyen, Tanju Kildiş.

Ali Emre, Sezai Karakoç’un 50. yılını dolduran “Hızırla Kırk Saat” isimli şiirini/eserini birçok yönden ele alarak değerlendirdiği yazısıyla adeta bir vefa örneği sergiliyor. “Hızırla Kırk Saat”in özellikle Müslümanların tarihinin, kültürünün ve medeniyetinin ilk atlası olduğu vurgusu; yazıldığı dönemde Müslümanlar için bir umut ve direnç levhası anlamı taşıdığı tespiti bu değerlendirme yazısının oturduğu zemine de işaret ediyor.  Murat Koç, roman incelemeleriyle Temmuz’a katkı sunmaya devam ediyor. “12 Mart Romanları” başlığı taşıyan yazısında Koç, hem dönemin siyasal panoramasını yansıtmaya çalışıyor hem de darbe sürecini ve sonrasını konu alan 12 Mart romanlarını masaya yatırıyor.

“Hediyelik Eşya” başlığı taşıyan yazıda Serkan Akın, bizleri, Selçuk’un tarihi mekânlarını birlikte gezmeye davet ediyor. Kemal Kurak da  “Yalnız Olmanın Neresi Güzel?” başlıklı yazısında bir Bursa gezisi sırasında tanık olduğu yalın yalnızlığın peşine düşüyor. Bu sayıda Temmuz’a deneme türünde yazılar armağan ederek bizi tefekküre davet eden yazarlar ise; Sinan Ön, Muhammed Enes Kala ve Mehmet Mortaş.

Mustafa Yılmaz, “Bir Hayale Uyanmak ya da Zihinsel Yeniden İnşa İçin Mukaddem” başlığı taşıyan yazısında,  geçtiğimiz günlerde yayımlanan “İslam Düşünce Atlası” isimli eseri tanıtıyor. Yılmaz’ın, bütünlüklü bir İslam düşüncesi muhayyilesi için bir kılavuz niteliği taşıyan bu eşsiz çalışmayı Temmuz’un okuyucularıyla buluştururken duyduğu heyecan okunmaya değer. Metin Acıpayam, “Çocuk Edebiyatı Kuram Yazıları”nı çocuk eğitiminde matematiğin etkin rolünü sorgulayarak devam ettirirken; Erkam Kuşçu, Japon sinemasına damgasını vuran ve dünya sinemasında saygın bir yere sahip olan Yasujirō Ozu’yu tanıtan bir yazıya imza atıyor.

Temmuz dergisi, Aralık sayısında, Ercan Ata ile yapılan ve yazarın yazma serüvenine değinen önemli bir röportajı sayfalarına taşıyor. Selvigül Kandoğmuş Şahin’in röportajı sürükleyen ve söyleşiye derinlik katan sorularına Ercan Ata’nın verdiği samimi ve içten cevaplar ilgiyle okunmayı hak ediyor. Önemli bir öykücü ve şair olan Ata’nın edebi birikimi, yazıyla kurduğu rabıta ve yazmanın yaşamında ne gibi açılımlar sağladığı gibi konular birçok yönüyle değerlendiriliyor bu söyleşide.

2-135.jpg

 

www.temmuzdergisi.com

[email protected]

Abonelik: temmuzdergisi.com/abonelik/

twitter/facebook/instagram: TemmuzDergisi

 

3-100.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum