1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Tel Aviv Eylemcisi: “Eylemi Aksa İçin Yaptım!”
Tel Aviv Eylemcisi: “Eylemi Aksa İçin Yaptım!”

Tel Aviv Eylemcisi: “Eylemi Aksa İçin Yaptım!”

Tel Aviv eylemini yapan Filistinli genç, “Kimse görevlendirmedi, eylemi Aksa için yaptım.” dedi.

20 Kasım 2014 Perşembe 15:34A+A-

Tel Aviv'de Siyonist askerlere yönelik feda eylemini yapan Filistinli genç Nureddin Haşayike, kimsenin eylem için kendisine talimat vermediğini, kendi iradesiyle Mescidi Aksa için ve Allah yolunda bu eylemi yaptığını söyledi.
 
Olay yerine getirilen Haşayike yaptığı açıklamada, eylemi kendi iradesiyle yaptığını ve Allah için daha çok Siyonist askeri öldürmek için geldiğini ifade etti.

Onlarca polis eşliğinde Asker Mülteci Kampı'ndan Tel Aviv’e birkaç gün önce Siyonist askeri bıçakladığı noktaya getirilen ve kendisine tatbikat yaptırılan Filistinli genç, buraya gelirken öldürmek için asker aradığını söyledi.

Siyonist askeri nasıl öldürdüğünü ayrıntılarıyla anlatan Haşayike, onun telefon etmesini fırsat bilerek üzerine çullandığını, kendisini yere yıktıktan sonra daha çok asker öldürmek için silahına uzandığını, ancak çevredekilerin saldırması yüzünden yakındaki binaya kaçtığını ifade etti.

10 Ağustos’ta Tel Aviv’de Siyonist askere saldıran Filistin genç Haşayike askeri öldürmüştü. Yoldan geçen Siyonistlerin saldırması soncu hafif yaralanan Haşayike daha sonra tutuklanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT