1. HABERLER

  2. HABER

  3. Tayland'da Yeni Cesetler Bulundu
Tayland'da Yeni Cesetler Bulundu

Tayland'da Yeni Cesetler Bulundu

Tayland'ın güneyinde yer alan Songkhla'daki ormanlık alanda altı Rohingya Müslümanı ve Bangladeşli göçmene ait olduğu belirtilen ceset kalıntıları bulundu.

06 Mayıs 2015 Çarşamba 16:58A+A-

Bölgedeki arama sırasında polis ve askerlerin yanında yer alan imam Abdullah Ceydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aramada altı ceset kalıntısının daha bulunmasıyla bölgede topraktan çıkarılan Bangladeşli göçmen ve Rohingya Müslümanlarına ait ceset sayısının 32'ye yükseldiğini söyledi.

Ceydi, ceset kalıntılarının iki erkek ve dört kadına ait olduğunu, kalıntıların incelenmek üzere Songkhla Hastanesi'ne götürüldüğünü belirtti.

Polis yetkilisi Chakthip Chaijinda ise yerel medyaya yaptığı açıklamada, polisin birkaç gün önce bulunan gizli kamptaki Rohingya Müslümanlarının öldürülmesinden sorumlu tutulan Supoj Muensew isimli bir kişinin peşinde olduğunu belirtti. 

Malezyalı bir kişi, geçen hafta Songkhla eyaletinin Sadao bölgesinde gizli bir çalışma kampını fark ederek polise haber vermiş, yapılan aramalarda 32 mezar bulunmuştu. Polis, bu mezarlarda 26 Rohingya Müslümanına ait ceset kalıntıları olduğunu tespit etmişti.

Myanmar'da Haziran 2012'de patlak veren Müslümanlara yönelik şiddet olayları nedeniyle bu ülkede yaşayan on binlerce Rohingya Müslümanı, iş bulma hayaliyle Malezya'ya geçebilmek için insan tacirlerinin yardımıyla Tayland'a kaçmıştı. Rohingya Müslümanlarının büyük bölümü, Tayland kıyılarına deniz yoluyla ulaşmıştı.

Tayland'ın güneyinde ormanlık bölgede insan tacirleri tarafından zorla gizli kamplarda tutulan çok sayıda Rohingya Müslümanı bulunmuştu. Tayland hükümeti ay başında yaklaşık bir milyon göçmen işçinin kayıt altına alındığını açıklamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT