1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Tatvan’da PKK'lılar Polis Noktasına Roketle Saldırdılar
Tatvan’da PKK'lılar Polis Noktasına Roketle Saldırdılar

Tatvan’da PKK'lılar Polis Noktasına Roketle Saldırdılar

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki polis kontrol noktasına, PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Tatvan'ın 5 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

31 Ağustos 2016 Çarşamba 23:36A+A-

Vali Ahmet Çınar, yaptığı açıklamada, ilçede yol kontrolü yapan polis ekibinePKK saldırı gerçekleştirildiğini belirtti.

Saldırının, Çağlayan mahallesinin üst tarafındaki ormanlık tepeden yapıldığını vurgulayan Çınar, "Tatvan ilçesi çıkışındaki polis kontrol noktasında yol uygulaması yapan ekiplere, terör örgütü PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Güvenlik güçlerimizce saldırıya anında karşılık verilmiştir. Yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından teröristler bölgeden kaçtılar. Güvenlik güçlerimizce bütün kaçış noktaları tutuldu." diye konuştu.

PKK’lı grubun yakalanması için bölgede operasyonların devam ettiğini vurgulayan Vali Çınar, sosyal medyada "Bombalı araçla saldırı yapıldığı" yönündeki paylaşımların da gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

5 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Vali Ahmet Çınar, yaptığı açıklamada, ilçedeki polis kontrol noktasına PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırının ardından başlatılan operasyonun devam ettiğini belirtti.

"Tatvan ilçesine bağlı 5 mahallede yürütülen terör operasyonları nedeniyle, sokağa çıkma yasağı ilan edildi" ifadesine yer veren Vali Çınar, ilçenin Dumlupınar, Fatih, Çağlayan, Fuar ve Karataş mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının sabah saat 10.00'a kadar devam edeceğini bildirdi.

Sokağa çıkma yasağı kararı belediye hoparlörlerinden vatandaşlara duyuruldu.

 

HABERE YORUM KAT