1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Tatvan’da "Ortadoğu ve İslam Dünyası" Konferansı
Tatvan’da "Ortadoğu ve İslam Dünyası" Konferansı

Tatvan’da "Ortadoğu ve İslam Dünyası" Konferansı

BİKAP (Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu) ‘’Ortadoğu ve İslam Dünyası’’ konulu konferans düzenledi.

29 Mart 2015 Pazar 14:04A+A-

Nevzat Çiçek’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa yoğun ilgi vardı. Tatvan Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan program M.Zahid Koldaş’ın okuduğu Kur’an’ı Kerim ve mealiyle başladı.

Nevzat Çiçek konuşmasında  “Ortadoğu ve İslam Dünyası’nın yanı sıra gündeme ilişkin değerlendirmede de bulundu. Tarihi süreçte Ortadoğu coğrafyasında emperyalist güçlerin Müslümanlar üzerindeki plan ve projelerini anlatarak, İslam'a karşı İslam projesi üretildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Emperyalist güçler, İslam’a karşı İslam projesini medeniyetler üzeri bir tez olarak Müslümanlar üzerinde okuyor. Bu oyunları sahneleyen Batı, direk olarak çatışmaya girmiyor. Müslüman coğrafyalarında oluşturduğu işbirlikçileri vasıtasıyla bunu yapıyor. Mezhebe karşı mezhepçilik, coğrafyaya karşı coğrafyacılık, ılımlı İslam’a karşı radikal İslam ile ırka karşı ırkçılık politikasıyla yapmaya çalışıyor. Bununla Müslümanların birliktelik oluşturmasını önlemeye çalışıyor. Şeriatın ve İslam’ın içini boşaltarak yeni Selahaddini Eyubilerin yetişmesini önlemeye çalışıyor.” diyerek oynanan oyunlara dikkat çekti.Yemen’e yapılan operasyonun arka boyutları üzerinde duran Nevzat Çiçek, İran alan hakimiyeti kurmak istiyor. İran yönetimi bu nedenle  Husileri para, silah ve deneyimlerle destekledi.Ayrıca ABD Tikrit’te Şiilere istihbarat verip Sünni bombalatıyorsa Yemende sunniye istihbarat verilip Şii bombalanıyorsa Müslümanlar uyanmalı.dedi.

Nevzat Çiçek,çözüm süreci, HDP’nin parti olarak seçime girme durumu, ülkedeki son durumlar gibi konular üzerine de değerlendirmelerde bulundu.Çözüm sürecini mimarı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son zamanlarda yaptığı açıklamalarını ‘’Erdoğan siyaset yapıyor’’  olarak yorumladı.HDP barajı geçmesini temenni etti.Aksi takdirde  seçimden  sonra şartların çok iyi olmayacağını söyledi. Ülkede bir güven oluşturulmasa ve HDP barajı aşmadığı zaman kendi tabirleriyle “Serhıldan” hareketinin içinde bulunurlarsa ülkede askeri darbenin oluşmasının ihtimal olduğu uyarısında bulundu.

Son dönemlerde Türkiye’deki bazı dindarların tavırlarının hoş olmadığını, karşı oldukları sistemin bir parçası haline geldikleri eleştirisinde bulunan Çiçek, “Bir paralel ile mücadele var bunu anladık. Bu gün paralelin yerine başka bir paralel konulmaya çalışıldığını görüyoruz. Bize herhangi bir cemaatin ve kurumun devleti değil, herkesin devleti lazım. Bunun demokratik olması lazım. Tüm vatandaşlar için aynı kaygıyı taşıması lazım. İslam’a karşı İslam projesinin en büyük ayaklarından biri İslami cemaatlerin resmileşmesidir.

Düzenlenen konferans Gazeteci-araştırmacı yazar Nevzat Çiçek’in katılımcıların sorularını cevaplamasıyla son buldu.Konferansa  Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

nevzat_cicek-20150329-03.jpg

nevzat_cicek-20150329-02.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum