1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Tatvan Özgür-Der Çocuk Kulübü Van Gölü Aktivistlerini Karşıladı
Tatvan Özgür-Der Çocuk Kulübü Van Gölü Aktivistlerini Karşıladı

Tatvan Özgür-Der Çocuk Kulübü Van Gölü Aktivistlerini Karşıladı

Tatvan Özgür-Der çocuk kulübü, “Van gölü kirlenmesin, mavi kalsın!” sloganıyla yola çıkan Van gölü aktivistlerini karşılayarak onlara soğuk su ikram etti.

08 Ağustos 2018 Çarşamba 12:29A+A-

“Van gölü kirlenmesin, mavi kalsın!” sloganıyla yola çıkan aktivistler bisikletle Van gölünün etrafını geziyorlar. Van gölünün temiz kalması, ayrıca içindeki canlıların korunması için pedal çeviren 60 kişilik grup Adilcevaz’dan başlayarak Erciş ve Van üzerinden Tatvan’a ulaştı.

Tatvan’ın girişinde 30 kişilik Tatvan Özgür-Der çocuk kulübü yaz Kur’an kursu öğrencileri Van gölü aktivistlerini karşılayarak onlara soğuk su ikram etti. Daha sonra grupla beraber Tatvan şehir merkezine doğru yol alan aktivistlere Tatvan halkı tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Türkiye’nin birçok ilinden etkinliğe katılan aktivistler Tatvan sahiline gelerek burada basın açıklaması yaptılar. Grup adına basına açıklaması yapan Van Gölü Aktivistler Derneği Başkanı Erdoğan Özel şunları söyledi “’Van gölü kirlenmesin, mavi kalsın!’ sloganıyla yola çıktık. Adilcevaz’dan üç gün önce 60 gönüllü arkadaşımızla pedal çevirerek Van gölünü korumak ve turizme kazandırmak amacıyla yola çıktık.” dedi.

Erdoğan Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erciş Van üzerinden bugün Tatvan’a ulaştık. Gittiğimiz ger şehirde insanların yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılandık. Bugün de Tatvan’a girerken Özgür-Der çocuk kulübü öğrencileri bisikletleriyle bizi karşıladı. Sonrasında hep beraber şehir merkezinden geçerek Tatvan sahiline geldik. Van gölü havzasında bulunan il ve ilçelerin tarihini ve doğal güzelliğini korumak ve turizme kazandırmak amacıyla buraya geldik. Etkinliğe katılan tüm aktivistlere teşekkür ediyorum. Ayrıca dünyanın en büyük ikinci krater gölü olan Nemrut krater gölünde bu akşam kamp kurarak dağda kalacağız. Yarın 8 Ağustos Bitlis’in kurtuluşu hasebiyle yapılan etkinliklere katılıp yolumuza devam edeceğiz. Sonrasında başlangıç noktası olan Adilcevaz ilçesine giderek etkinliğimizi sonlandıracağız.”

20180807_155612.jpg

20180807_161703.jpg

20180807_172238.jpg

20180807_172846.jpg

HABERE YORUM KAT