1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Tatvan Halkı Kudüs İçin Meydanlardaydı
Tatvan Halkı Kudüs İçin Meydanlardaydı

Tatvan Halkı Kudüs İçin Meydanlardaydı

ABD’nin Kudüs’ü Siyonist İsrail’in başkenti ilan etmesi kararı, Tatvan’da “Tatvan İslami Sivil Toplum Kuruluşları” tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla lanetlendi.

08 Aralık 2017 Cuma 16:57A+A-

ABD ve İsrail’in Kudüs’ü başkent ilan etme kararına karşı Tatvan Yaşam AVM önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına birçok Sivil Toplum Kuruluşunun ve halkın yoğun desteği görüldü. Sıkça tekbirler getirilen eylemde “Kahrolsun Amerika”, “Kahrolsun İsrail”, “ Hamas’a selam, direnişe devam” “Jıbo zaliman Biji cehennem”, “Katil ABD Ortadoğudan defol”  sloganları atıldı. Tatvan İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin okuduğu Kudüs Marşı’nın ardından, Tatvan İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına, Sinan KIRANŞAL basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasının ardından İbrahim AYKAN’ın okuduğu dua ile eylem sona erdi.

kudus-eylemimiz-(1).jpg

kudus-eylemimiz-(2).jpg

Özgür-Der Tatvan Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Sinan Kıranşal’ın okuduğu basın açıklamasının tam metni:

Değerli basın mensupları ve Kudüs sevdalısı yiğitler…

Ümmet coğrafyamızda, tarihin en kanlı, en şiddetli ve en sinsi katliam ve zulümlerin yaşandığı bir dönemdeyiz. Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen Siyonist zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Katil Amerika ve Siyonist İsrail devleti Kudüs'ü hukuksuz bir şekilde tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olarak başkent yapmak istemektedirler.

Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra Müslümanların kutsal saydığı Mescid-i Aksa'ya ev sahipliği yapmaktadır. Bizler de burada ilk kıblemize, ve mübarek belde olan Kudüs’e sahip çıkma azmimizi göstermek, Amerika’ya, İsrail’e ve tüm zalimlere karşı öfke ve kinimizi diri tutmak için bugün burada toplanmış bulunmaktayız.

Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken; bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs’ümüzü işgalci İsraillilerin Siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cür’etinde bulunmuşlardır. ABD-İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha da büyük sorunların kapısını aralayacaktır.

İslam’ın ilk kıblesinde önce ezan-ı Muhammedî’nin yasaklanması; son olarak da Kudüs’ün işgalci Siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için iman meselesi olduğunu tüm İslâm âlemine hatırlatıyoruz. Âlem-i İslam'ı reel politik kaygılardan arınarak, Amerika’dan, İsrail’den değil Allah'tan korkmaya ve O'na (cc) teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir.

Ey İslam dünyasının işbirlikçi yönetimleri: Unutmayın ki; İzzet de şeref de onur da Müslümanların yanında olmakla mümkündür. Sizlere Allah’ın ayetlerini hatırlatıyoruz.

''Zalimler yakında nasıl bir inklapla devrileceklerini bileceklerdir''

'Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma, Onları sadece gözlerin dehşetle fırlayacağı bir güne saklamıştır.'

Değerli Basın mensupları ve kardeşler;

Kudüs davası sadece Filistinlilerin değil, tüm İslam ümmetinin ve insanlığın davasıdır. Kudüs sizin ve bizim davamızdır. Kudüs; İstanbul’un, Diyarbakır’ın, Kahire’nin, Şam’ın, Bağdat’ın, Saraybosna’nın ve diğer İslam beldelerinin yürek kardeşidir. Kudüs direnişin ve Müslümanların başkentidir. Kudüs insanlığın vicdanıdır. Kudüs varlığıyla ümmetin göz bebeğidir. Dolayısıyla Kudüs hiçbir şekilde pazarlık konusu edilemez ve asla terörist İsrail’in başkenti olarak tanınamaz.

Tüm dünya bilsin ki; her Müslüman genç yeni bir Selahaddin Eyyubi olmaya adaydır. Tüm emperyalistler duysun ki; her girişiminiz Müslüman gençlerimiz için yeni bir Selahaddin Eyyübi olma çağrısıdır. Bunun farkında olan Siyonist katiller ise bilinçli olarak Filistinli çocukları ve bebekleri öldürüyor, Firavundan öğrendikleri bu vahşeti yıllardır Müslümanlara uyguluyorlar. Çünkü biliyorlar ki bu çocuklar büyüdüğünde Allah'ın izniyle her biri Siyonistlerin karşısına bir Selahaddin Eyyubi olarak, yiğit bir Hamas savaşçısı olarak, bir Şeyh Ahmet Yasin, bir Rantisi, bir Şikaki olarak çıkacaktır.

Kudüs'ü haçlılardan alan Selahaddin Eyyubi'nin torunları olarak bugün de işgal altındaki Kudüs'ün tutsaklığına karşı Filistinli kardeşlerimizin intifada kararını destekliyoruz. İnanıyoruz ki İslam ümmetinin yüz akı olan Hamas ve diğer Filistinli direniş grupları, inşallah Mescid-i Aksa direnişini Siyonistlere boğdurmayacaktır. Özgür bir Kudüs ve İsrail’siz bir dünya için, İslam coğrafyasında mazlum halklara zulmeden despotlar devrilene kadar mücadelemiz devam edecektir.

Zalimlerden merhamet dilenmeden, Rabbimize güvenerek tek vücut olarak bu zulme karşı durmalıyız. Bu yönüyle, tepki, boykot, eylemlerin sıklığını ve niteliğini artırmalı, Siyonistlere yeryüzünü dar etmeliyiz. Müslümanlar olarak tarihten bugüne taşınan bu cinayetlerin verdiği mesajı iyi anlamalıyız. Zalimler kendi görevini gayet muntazam bir şekilde yerine getiriyor. Maalesef görevini yapmayan biz Müslümanlarız. Bu sebeple zalimin zulmünü bitirmesini beklemiyor, ondan merhamet dilenmiyoruz. Biliyoruz ki, bizim bizden başka kimsemiz yoktur. Ve yine biliyoruz ki, bu vahşet ancak Müslümanların yekvücut halinde karşı duruşlarıyla bitebilir. Müslümanlar, milliyetçilik, mezhepçilik gibi cahili kirliliklerden arınarak tek bir ümmet olabilmelidir. Ya bir araya gelmeyi öğreneceğiz ya da her gün, her hafta, her ay yeni bir zulüm ve katliam haberiyle sarsılacağız. Müslümanlar her türlü ayrılığı aşmadıkça, mücadelelerini bir namaz kılar gibi tek bir hedefte toplamadıkça ne zulüm biter ne de gözyaşı…

BEKLE BİZİ İSRAİL BEKLEDİĞİN HERYERDE

BEKLE BİZİ İSRAİL BEKLEMEDİĞİN HER YERDE

Kahrolsun Amerika, Kahrolsun Siyonist İsrail, kahrolsun küresel ve yerli işbirlikçileri!

TATVAN İSLAMİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

DESTEK VEREN KURUMLAR:

  1.       ÖZGÜR-DER TATVAN ŞUBESİ
  2.       UMUT-DER
  3.       ERKAM-DER
  4.       MERYEM-DER
  5.       TEK-DER
  6.       İYİLİK-DER
  7.       TÜGVA BİTLİS TEMSİLCİLİĞİ
  8.       BİTLİS İHH
  9.       TATVAN İNSAN-DER
  10. DAVET VE KARDEŞLİK VAKFI
  11. FURKAN-DER
  12. MEMUR-SEN BİTLİS TEMSİLCİLİĞİ
  13. ÖZGÜR EĞİTİM-SEN

kudus-eylemimiz-(3).jpg

kudus-eylemimiz-(4).jpg

kudus-eylemimiz-(5).jpg

kudus-eylemimiz-(7).jpg

kudus-eylemimiz-(8).jpg

kudus-eylemimiz-(9).jpg

kudus-eylemimiz-(11).jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT