1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Taşova’da Suriyeli Yetimler Yararına Kermes Düzenlendi
Taşova’da Suriyeli Yetimler Yararına Kermes Düzenlendi

Taşova’da Suriyeli Yetimler Yararına Kermes Düzenlendi

Taşova Belediyesi önünde Suriyeli müslümanlar yararına açılan 1 günlük kermes, 15 Ocak 2014 Perşembe günü gerçekleştirildi.

16 Ocak 2015 Cuma 17:07A+A-

İHH - İnsani Yardım Vakfı Taşova Temsilciliği ile Taşova Gençlik Platformu ve Taşova Belediyesi Kültür Müdürlüğünün müşterek düzenleyip, Taşova Belediyesi önünde açtığı kermes 1 günlük kermes, 15 Ocak 2014 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Kermesten elde edilen gelir Suriye’de açlık ve soğukla boğuşan mazlum halkın yardımına koşmak için 22 Ocak 2015’te Amasya’dan hareket edecek olan başta un olmak üzere çeşitli insani yardım malzemelerini ihtiva eden Suriye Yardım Konvoyuna aktarılacak.

İHH Taşova Temsilcisi Fatma Sobacı Kermesle İlgili Olarak Şu Açıklamalarda Bulundu.

4 yıldır Esed zulmünün devam ettiği Suriye'de Esed, Şam kırsalındaki bölgelere ambargo uygulamaya devam ediyor. Duma bölgesinde, açlıktan, soğuktan ve ilaç yokluğundan dün 5 çocuk hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 5 çocuk arasında, ikisi daha yeni dünyaya gelen Fatma ve Abdurrahman ismi verilen ikizler. İkizlerin minik bedenleri soğuğa dayanamayınca, beraber doğdukları gibi, yine beraber yaşama veda etti. 

Duma, Şam kırsalında bulunan ve yaklaşık iki yıldır Esed kuşatması altında bulunan bir bölge. Bölgeye, gıda ve ilaç gibi insani yardım malzemesi girdirilmiyor. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemcileri Suriye’de Bir Hafta İçinde Soğuktan 14 Kişinin Öldüğünü Açıkladı. Ölen 14 Kişiden 8’i Çocuk.

Açıklamada “Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmüş olmasıyla birlikte soğuktan ölüm vakalarının artığı tespit edilmiştir” dendi.

Ayrıca son 24 saat içinde kar fırtınasının  şiddetini arttırması ve ısının da sıfırın altına düşmesiyle ölüm vakalarının yaşandığı açıklandı.

Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

Öte yandan ölen 14 kişiden 8’inin yaşları küçük çocuklar olduğu açıklandı.  Mültecilerin barınacakları yerleri olmadığından, bölgede soğukla mücadelede  ölüm kalım savaşı veriliyor. 

 Suriye’da Yaklaşık 10 Milyon İnsan Açlıkla Mücadele Ederken, Türkiye Sınır Hattında Kurulan Kamplarda Kalan 500 Bin Kişi Yaşam Mücadelesi Veriyor.

Özellikle Halep, Humus, Hama ve Şam'da saldırı altında milyonlarca insan aç durumda. Buralardaki fırınlarda un kalmadığından ekmek üretilemiyor.

Ekmek krizinin başta gelen nedenleri arasında, rejim kuvvetlerinin yardım TIR’larını hedef alması yanında, Suriye direnişini karalama kampanyasının etkileri neticesi Suriye halkına dışarıdan yeterince yardım gelmemesi bulunuyor.

Türkiye Suriye sınırında bulunan kamplarda 500 bin kişi yaşıyor. Kamplara yakın bölgelerde kurulan fırınlarda ise un olmadığı için buralara ekmek dağıtılamıyor.  Son olarak 35 bin kişinin yaşadığı Atme Kampı’na 1 aydır düzenli olarak ekmek ulaştırılamıyor.

Hemen yanı başında kardeşlerimizin ölümünden Allah indinde sorumlu duruma düşmemek için mazlum Suriye kardeşlerimizin yanında olup imkanlarımızı zorlayarak ta olsa onlara yardım edelim ki, hesap gününde Rabbimize hesabımızı verirken mazeretimiz olsun

Bu Hayra Ortak Olmak İsteyenlerin Kermesimize Katkı Sağlamasını  Bekliyoruz. İhh Amasya Temsilciliği 22 Ocak İtibarıyla En Az 3 Tır Dolusu Un Ve İnsani Yardım Malzemesini Suriyeye Ulaştırmayı Hedeflemekte Olup, Sizlerde Kermesimize Yapacağınız Katkılarla Bu İnsanlık Seferine Katkı Sağlayabilirsiniz.

Ayrıca Dileyenler Yardım Tırlarına Direkt Katkı Sağlayabilirler. Bir Torba Un Bedeli 50 Tl Olup, Bağışlayacağınız Her Torba Un Bir Ailenin Hayatta Kalmasını Sağlayacaktır. Yardımlarınızı İhh Taşova Temsilcisi Fatma Sobacı’ya Makbuz Karşılığında Yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT