1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Tarih Yalnızca Düne Aid Değildir; Yarınlarındır da..‘
‘Tarih Yalnızca Düne Aid Değildir; Yarınlarındır da..‘

‘Tarih Yalnızca Düne Aid Değildir; Yarınlarındır da..‘

Bölgemiz bugün uluslararası bir yağma sofrası ve güç gösterisi alanı halinde olup, bu noktada, NATO üyesi olduğu için eli-kolu en fazla bağlı olan bölge ülkesi Türkiye.. Çünkü, ordusunu NATO’nun izni olmadan kullanamaz..

04 Ekim 2015 Pazar 19:15A+A-

Selahaddin E. Çakırgil gündemi yorumluyor:

Rusya’nın Suriye’ye çok etkili şekilde girmesiyle, Ortadoğu coğrafyası yeniden bir büyük şekillenmenin pençesinde..

Cumhurbaşkanı Tayyîb Erdoğan, Rusya‘nın Suriye’yle sınırı yokken, bu ülkeyle niçin bu kadar ilgilendiğini sormuş ve bunu Putin’le de görüşeceğini açıklamış..

Putin de,  ‘Suriye‘ye aylardır -yıllardır hava bombardımanlarıyla müdahale eden Amerika’nın, İngiltere‘nin, Fransa’nın, Almanya’nın, İspanya’nın, Hollanda‘nın, Kanada ve Avustralya’nın da sınır yok..‘ derse, Tayyîb Bey o zaman ne diyeceğini de biliyordur mutlaka ki, böyle bir cümle kurmuş  olmalı..

Keza, İran‘ın da Suriye‘ye sınırı yok, ama, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhanî de geçen hafta,  Irak ve Suriye’de asker ve milis güçlerini bulundurduklarını açıkça beyan etti..

Bölgemiz bugün uluslararası bir yağma sofrası ve güç gösterisi alanı halinde olup, bu noktada, NATO üyesi olduğu için eli-kolu en fazla bağlı olan bölge ülkesi Türkiye..  Çünkü, ordusunu NATO’nun izni olmadan kullanamaz..  NATO’nun istediği şekilde kullanılmaya da Erdoğan  direnmeye çalışıyor..

Geçelim..

Yazının Devamı >>>