1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Taraf'a Tokat Gibi Cevap
Taraf'a Tokat Gibi Cevap

Taraf'a Tokat Gibi Cevap

Taraf Gazetesi'ne seslenen Arınç, "Polis arama yapalım dediğinde, 'polisi istemiyoruz' demişlerdir. Taraf Gazetesi duysun diye söylüyorum. Sonunda o grubun içine giren birisi eylem yapmıştır" dedi.

23 Temmuz 2015 Perşembe 00:44A+A-

Bülent Arınç, Taraf Gazetesi'nin "Korkunç Şüphe" başlıklı manşetine dikkati çekerek, "Suruç Belediyesi'nin Kültür Merkezi'nde polis 'arama yapalım' dediğinde, belediye yetkilileri polisi istemiyoruz demişlerdir. Taraf Gazetesi duysun diye söylüyorum. Sonunda o grubun içine giren biri eylem yapmıştır" dedi.

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Suruç'ta yaşanan saldırıya dair açıklamalarda bulundu.

Arınç, açıklamasında Taraf Gazetesi'nin bugün yer verdiği "Korkunç Şüphe" başlıklı manşet haberine ilişkin dikkati çeken detayları paylaştı.

Suruç'ta her gün 3 gösteri düzenlendiğini ve HDP'nin yöneticilerinin bu gösterilerde yer aldığını dile getiren Arınç, "Acaba HDP'liler bu grubun içinde neden yoklardı? Gerekçelerini öğrenmek isteriz. 'Katil Erdoğan' diye hakaretler yağdıran soysuzlara karşı dikkat edilmesini rica ediyorum" dedi.

"Özellikle uzak tutuldukları yönünde istihbarat var"

Polisin ilk aramasında olmayan kişinin nasıl kültür merkezine girmiş olabileceğini söyleyen Arınç, şöyle devam etti:

"Bakınız Suruç Belediyesi'ne ait Amara Kültür Merkezi'nde güvenlik kameralarının olduğu ama 10 aydır çalışmadığı söyleniyor. Buna rağmen o gün belediye arama yapılmasına izin vermiyor. Suruç Belediyesi'nden ölen olmadı. Bu kişilerin özellikle uzak tutulduğu istihbaratı alınıyor. Bunlar değerlendirilecek."

(Yeni Şafak)

taraf-suruc-korkunc-suphe.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum