1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Talu ve Dişli'yi Yalanlayan Fotoğraflar Ortaya Çıktı
Talu ve Dişli'yi Yalanlayan Fotoğraflar Ortaya Çıktı

Talu ve Dişli'yi Yalanlayan Fotoğraflar Ortaya Çıktı

Genelkurmay Başkanlığı’na 15 Temmuz tarihinde yapılan baskın anının fotoğrafları ortaya çıktı.

23 Ağustos 2016 Salı 06:21A+A-

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Genelkurmay Başkanlığı'nı basan cuntacı askerlerin ilk fotoğrafları ortaya çıktı. Darbe girişimiyle ilgili mağdur ve şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturma devam ederken, o geceye ait fotoğraflar da dosyaya girdi. Genelkurmay'daki komuta katında darbe girişimine katılan Özel Kuvvetler mensubu askerlerin, darbe girşiminin yaşandığı gece kendisini odasına kilitlediğini ve darbeye katılmadığını söyleyen Korgeneral İlhan Talu'nun arkasında yürüdüğü görülüyor.

'KENDİMİ ODAYA KİLİTLEDİM' DEMİŞTİ

İlhan Talu, darbe gecesi saat 20.50 sularında Özel Kuvvetler personelinin koşarak komutanlık makamına çıktığını savunmuştu. Talu, “Emir subayıma kapıyı kilitlettim. Beraberimizdekilerle olayların yatışmasını bekledik. Onlar gece 01.00'de odadan çıktı. Ben de cumartesi saat 13.00'e kadar odamda bekledim" demişti. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen eski Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu adına kayıtlı Ankara'da 17 katlı on, 18 katlı üç, 25 katlı beş betonarme apartman ve arsa bulunduğu belirlenmişti.

SİLAHLI SİVİLLER ARANIYOR

Fotoğraflarda, komuta katında rütbeleri sökülmüş özel kuvvetler mensubu darbeci askerler ve eli silahlı siviller de yer alıyor. Eli silahlı sivillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Akıncılar Üssü'nden kurtarıldıktan sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la aynı helikoptere binen Tuğgeneral Mehmet Dişli de fotoğraflarda görülüyor.

Genelkurmay'da silahlı siviller!

resized_a3006-6ecb221eg9.jpg

Fotoğraflarda, elinde silahı olan siviller de yer alıyor. Genelkurmay Başkanlığı'nda sivillerin ne işi olduğu merak edilirken sivillerin tespit edilmesi ve yakalanması için çalışmalar sürüyor.

resized_e0532-f08ec51fg10.jpg

Darbecileri böyle götürdü

resized_3eabb-e90147e9g7.jpg

15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı'nı basan cuntacıların, Korgeneral İlhan Talu'nun arkasında yürüdüğü görülüyor.

Dişli de oradaydı

resized_200e8-b85e1f7bg1.jpg

Soruşturma dosyasına giren fotoğraflarda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la aynı helikoptere binen Tuğgeneral Mehmet Dişli de görülüyor.

Rütbeleri sökmüşlerresized_f4400-97de3be6g11.jpg

Fotoğraflarda, komuta katında rütbeleri sökülmüş Özel Kuvvetler mensubu darbeci askerler de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT