1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Taliban'ın Helmand'da İlerleyişi Sürüyor
Taliban'ın Helmand'da İlerleyişi Sürüyor

Taliban'ın Helmand'da İlerleyişi Sürüyor

Afganistan'daki Taliban grubu Helmand eyaletini birçok bölgesine gerçekleştirdiği saldırılarda birçok askeri karakolu ve iki bölgenin kontrolünü de ele geçirdi.

10 Ekim 2016 Pazartesi 20:38A+A-

Afganistan'ın Helmand eyaletine Taliban güçlerince yapılan operasyonda şehrin birçok noktası ele geçirildi.

Taliban güçleri Helmand eyaletinin merkezi Leşkergah'ta 10'a yakın askeri karakolu kontrol altına aldı. Merkezdeki şiddetli çatışmalar devam ederken Leşkergah ilçesinin güneyindeki Bolan ve Beşran bölgeleri de Taliban'ın eline geçti.

Çatışmalarda 27 asker öldü veya yaralandı

Helmand'ın Nad Ali ilçesi Emniyet Müdürü Hacı Mercan yaptığı açıklamada, intihar eylemcisinin bomba yüklü araçla Helmand'ın Laşkargah şehri yakınındaki polis karakoluna saldırdığını belirtti. Saldırıda 10 polis ve 4 sivilin öldüğünü ifade eden Mercan, 15 kişinin de yaralandığını söyledi.

Saldırıyı üstlenen Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise saldırının ardından çıkan çatışma sonucu 9 polis karakolunun kontrolünü ele geçirdiklerini iddia etti.

Bu arada Kunduz'ın yanısıra Baghlan, Helmand ve Uruzgan'da da çatışmalar devam ediyor. Baghlan'da ise Kunduz'a takviye olarak giden güvenlik güçlerine ait konvoy saldırıya uğradı. Çok sayıda ölü olduğu belirtilirken, rakam verilmedi.

AFGAN HÜKÜMETİNDEN SİLAH YAPIM MERKEZİNE BASKIN

Afgan İstihbarat, Emniyet Ulusal Müdürlüğü (NDS), Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Tahar eyaletinde Taliban'a ait bir mayın yapma merkezi baskın yapıldığını açıkladı.

NDS tarafından yapılan açıklamaya göre, merkez Khwajah Ghar ilçesinde gerçekleştirilen özel bir askeri operasyon sırasında 25 el yapımı patlayıcı aygıt (IED), 3 manyetik bomba, 3 yol kenarı bombası, 5 82 mm havan topu, 3 RPG roketi, 3 adet uzaktan kumanda, 100 metre patlayıcı tel, 16 kilogram mayın, 1 cep telefonu seti, 50 havan yuvarlak patlayıcısı, 12 askeri üniforma, ağır makineli tüfek, 1 kutu cephane ve 6 patlayıcı kapsül ele geçirildi.

Taliban grubu son bir ayda stratejik şehir Kunduz ile birlikte birçok kilit alandaki şehrin kontrolünü ele geçirmek için art arda saldırılar başlattı.

 

HABERE YORUM KAT